Se hvem, der arver dronning Elizabeths mange hunde

Over 30 corgi-hunde har dronning Elizabeth haft gennem årene. Da hun døde forleden var der fire hunde tilbage. Tre unghunde og en 13 år gammel tæve. Nu arver hendes upopulær søn dem allesammen.

Mens resten af England slog hånden af prins Andrew, blev dronning Elizabeth ved med at støtte ham i stilhed. Nu arver han også hendes fire corgi-hunde. Foto: Andrew Parsons, Ritzau Scanpix

Dronning Elizabeth efterlod sig fire hunde, da hun døde. Og nu er det kommet frem hvem der skal arve de mange poter. Det er hendes tidligere favorit-søn, prins Andrew og hans eks-hustru, Sarah Ferguson.

I England er corgi-hunden synonymt med dronning Elizabeth, og der er blevet solgt uanede mængde af souvenirs med “kongelige corgie”.

De fire hunde er to corgi-hvalpe, Muick og Sandy, samt en cockerspaniel hvalp ved navn Lissy og endelig en 13 år gammel “dorgi” ved navn, Candy. Candy er en blanding af en corgi- og en gravhund.

Flere af de unge hunde er netop gaver fra prins Andrew til sin mor i den periode, hvor hun mistede sin mand, prins Philip.

Upopulær prins

Prins Andrew er en kontroversiel person i det britiske kongehus, da der røg voldsomt i unåde sidste år efter afsløringen af hans venskab med den afdøde pædofile Jeffrey Epstein, og ikke mindst sin egen seksuelle omgang med meget unge kvinder.

Som følge af sagen er prins Andrew blevet frataget sine officielle forpligtelser i kongehuset, og fra januar i år blev han ligeledes frataget sine militære titler og protektor-roller.

Siden den skamfulde detronisering, er det næsten kun hans mor, dronning Elizabeth, der har holdt hånden under ham. I periode så han sin mor næsten dagligt.

Men der er heller ikke så langt fra hans bolig, Royal Lodge, tæt på Windsor Slottet, hvor dronning Elizabeth i lange periode boede fast.

I øvrigt bor prins Andrew sammen med sin tidligere så berygtede og berømte eks-hustru, Sarah Ferguson, i det kongelige palæ, Royal Lodge.

30 corgi-hunde

Gennem årene har dronning Elizabeth haft over 30 corgi-hunde, der næsten alle nedstammede fra hendes første hund, Susan, en corgi, som hun fik af sin far, kong George 6., på sin 18 års fødseldag.

Dronningens fire hunde flytter ind til Prins Andrew, der også har titlen hertug af York, i hans 30 værelsers store hus Royal Lodge.

Der er ikke noget, der tyder på, at den 62-årige prins vil få hverken titler eller arbejdsopgaver tilbage i den britiske kongefamilie, og slet ikke nu hvor hans mor, dronning Elizabeth, er død 96 år gammel.

I dag bruger prinsen meget tid på at ride rundt i Windsor-parken, men nu kan han altså også bruge tid på at lufte sin mors hunde.

Læs mere om kendte, kongelige og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 13. september 2022
Artiklen er sidst opdateret 13. september 2022 kl. 10:00

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og