Vegetarer har lavere risiko for hjertesygdomme
Hvis du gerne vil minimere din risiko for hjertesygdomme, kan du bl.a. skru ned for kødforbruget.
Består din kost kun af plantebaserede retter, eller prøver du at skære ned på dit kødforbrug, får du nu en god grund til at fortsætte.
Ny forskning viser ifølge videnskab.dk, at det sundhedsmæssigt kan betale sig at skære kødet helt fra, idet en kødfri kost holder hjertesygdomme på afstand.
Den store undersøgelse tæller omkring 850.000 mennesker, der enten har spist vegansk, vegetarisk, eller som har spist både kød, fisk og skaldyr.
Ud af den store gruppe af deltagere har cirka 115.000 fået en hjertekarsygdom og omkring 14.000 et slagtilfælde. Det gav forskerne en chance for at undersøge sammenhænge mellem kosten og slagtilfælde eller hjerteproblemer.
Resultatet viser, at sammenlignet med de, der spiste kød, fisk og skaldyr, har vegetarer omkring 15 procent mindre risiko for hjertekarsygdomme.
Påvist tidligere
Undersøgelsen er ikke den første, der peger i retning af, at vegetarkost kan mindske risikoen for hjertekarsygdomme.
Et studie fra 2018 viste ifølge Hjerteforeningen, at vegetarkost med æg og mejeriprodukter på linje med middelhavskost kan reducere risikoen for hjertekarsygdom.
Begge diæter er baseret på en sund kostsammensætning rig på frugt og grønt, fuldkorn og nødder og har et lavt indhold af kalorier og mættet fedt.
Kilde: videnskab.dk
Læs mere om sundhed, sygdom og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.
Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.
Først publiceret: 9. september 2022
Artiklen er sidst opdateret 9. september 2022 kl. 10:25