Søren Pape: Her er alle ægtemandens skandaler

Søren Pape undskylder offentligt for sin mand, og forklarer, at han har viderebragt ægtemandens usandheder i god tro. Læs her om alle de skandaler, som Søren Papes mand er og har været involveret i.

Søren Pape var strålende stolt over sin flotte forlovede, Joshue Medina, da han var med til fest hos dronningen i 2018. Siden har skandalerne og løgnene haglet ned over Joshue Median, som i dag er Søren Papes ægtemand. Foto: Keld Navntoft, Ritzau Scanpix

Søren Pape Poulsen undskylder nu sin mands løgne og overdrivelser.

Den konservative statsminister-kandidat, Søren Pape Poulsen, 50 år, har måttet krybe til korset og undskylder nu på de sociale medier for de løgne og usandheder, som først hans mand, Josue Medina Poulsen fra Den Dominikanske Republik, har sagt, og som Søren Pape Poulsen senere har viderebragt i god tro.

Det er Ekstra Bladet, der de seneste par uge har afsløret, at den fortælling, som den konservative formand har skabt om sin unge ægtemand, ikke holder vand på nogen måde.

Undskylder på Facebook

På sin Facebook-profil, hvor Søren Pape Poulsen har over 89.000 følgere, har han fredag morgen skrevet følgende:
“Min mand har sagt ting, som er forkert, mens andet er baseret på misforståelser. Det er oplysninger, som også jeg har viderebragt, men i god tro.
Meget af det er tilbage fra min mands barndom. Nu ser vi frem, også i mit privatliv, men først vil jeg også se tilbage.
Som Ekstra Bladet og Jyllands-Posten har skrevet, har jeg haft møder med politikere fra den Dominikanske Republik. Det står klart for mig, at jeg ikke skulle have mødtes med de politikere, uden jeg forudgående havde informeret og rådført mig med den danske udenrigstjeneste. Jeg fortryder de møder.
Forkerte oplysninger er ikke i orden, og jeg vil fremadrettet sikre mig, at det ikke gentager sig”.

Skylder skylden på ægtemanden

Søren Pape skyder dermed al skylden for de mange usandheder på sin ægtemand, og siger, at han selv har handlet i god tro gennem alle skandalerne og løgnene gennem de sidste otte år, og påtager sig ikke noget ansvar for ikke at have været i stand til at gennemskue sin mands løgne.
Søren Pape har et dygtigt presse-apparat bag sig i Det Konservative Folkeparti, så Papes undskyldning sker på selvsamme formiddag, hvor alle medier og alle danskere er optaget af den britiske dronnings død i går. Det er en velkendte pressestrategi at “begrave” en kedelig nyhed på.

Hemmeligt bryllup

Det er på mange måder en kontroversiel ægtemand, som Søren Pape Poulsen giftede sig med i december sidste år efter flere års forlovelse.

Josue Medina Vasquez, der i dag er 36 år, tog Poulsen som efternavn ved det diskrete bryllup i december, og det var kun Søren Papes forældre, der var til stede ved vielsen på Viborg Rådhus.

Det diskrete bryllup var afløsning af det ellers storstilede planlagte bryllup i Viborg Domkirke. Men en række skandaler var måske årsag til at brylluppet i domkirken blev aflyst og i stedet erstattet af en meget privat vielse, som ikke engang parrets venner var informeret om.

Knaldet for spritkørsel

Det er heller ikke første gang Søren Pape har været på de sociale medier og undskylde for sin elskedes opførelse.

I januar 2018 måtte han stå frem og fortælle, at hans dengang 32-årige forlovede var blevet tage for spirituskørsel i parrets hjemby, Viborg. Det var personalet på Burger King i Viborg, der ringede til Politiet om Joshue Medinas tilstand, da han satte sig ud i bilen efter at have købt burgere.

Sådan her skrev Søren Pape Poulsen, der dengang var justitsminister, om Joshues spritkørsel og promille på 1,25:

” Min samlever har i nat kørt spirituskørsel (målt til 1,25 promille). Der skal ikke herske tvivl om, at det er en meget alvorlig sag, som jeg er inderligt ked af. Spirituskørsel kan ikke forsvares og kan have meget store konsekvenser. Nu må min samlever tage sin straf ligesom alle andre. Min holdning til lov og orden er den samme i dag som i går, sluttede justitsministeren Søren Pape sit opslag.

Søren Pape var som justitsminister på Twitter og fortælle, at hans forlovede var blevet overfaldt i sommeren 2018.

Løj om overfald

2018 var i det hele tage et rigtig surt år for justitsministeren Søren Pape og hans forlovede.

Senere på året forårsagede Joshue Medina nemlig en endnu større skandale, som rakte helt ud over Danmarks grænser.

I første omgang hed det sig, at Joshue Medina var blevet udsat for en hadforbrydelse, fordi han var homoseksuel.

Joshue Medina var blevet overfaldt af en slovakisk mand, der var i København for at se VM i Ishockey. På baren LA Bar i København slog slovakken fuldstændig umotiveret pludselig Papes forlovede i ansigtet, i følge Joshue Medina selv, og slovakken havnede under stor medieomtale i varetægtsfængsel.

Efterhånden som sagen blev afdækket, kom det dog frem bl.a. iflg. overvågningskamera og vidner, at Joshue Medina havde henvendt sig og lagt an på slovakken flere gange på baren og hver gang var blevet afvist, og til slut havde henvendt sig igen til den fulde slovak ude på gaden, hvorefter slovakken havde slået Søren Papes forlovede.

Slovakken, der privat er advokat hjemme i Slovakiet, blev fængslet, og nåede helt usædvanligt at sidde varetægtsfængslet hele 50 dage, før han endelig blev løsladt.

Sagen nåede helt til højesteret, som endte med at annullerede dommen på indrejseforbud til Danmark i seks år, samt nedsatte straffen til 30 dages fængsel. Langt kortere tid end han havde siddet varetægtsfængslet.

Løj om familien

Søren Pape Poulsen har på det seneste ikke holdt sig tilbage med at skælde ud på Ekstra Bladet og deres afsløring af hans ægtemands løgne.

“Grov indblanding i mit privatliv” og andre voldsomme ytringer har han sagt og skrevet til flere medier, når han blev foreholdt de oplysninger, som formiddagsavisen har skrevet de seneste uger.
Ekstra Bladet begyndte at kigge nærmere på Søren Papes mands fortid, da Søren Pape erklærede sit statsministerkandidatur for et par uger siden, og siden har skeletterne mildest talt raslet ud af skabet.

“Min kæreste er nevø til præsidenten i Den Dominikanske Republik”!

Sådan præsenterede dengang justitsminister Søren Pape sin kæreste, Joshue Medina, for tilbage i 2014.

Parret var mødtes i Bruxelles i 2013, og året efter ved det konservative landsråd præsenterede Søren Pape sin nye kæreste med store ord om, at parret delte interessen for politik, som Joshue jo var meget inde i qua sin præsident-onkel.

Men Ekstra Bladet skulle ikke grave længe, før det viste sig, at historien om præsident-onklen ikke holdt vand.

De er slet ikke i familie, fortalte både eks-præsidenten og hans familie, som i øvrigt slet ikke kunne genkende Joshues billede eller huske hans navn. Så måtte Søren Pape forklare, at i Den Domenikanske Republik “er det helt normalt, at man kalder sine familiemedlemmer længere ude i stamtræet for onkler og tanter”.

Senere viste det sig, at Joshue Medina ikke var i familie med præsidenten hverken tæt på eller langt ude.

Påstod Joshue var jøde

Det, som væltede hele læsset til sidst, for Søren Pape var, da det kom frem, at hans ægtemand slet ikke var jøde.

Søren Pape Poulsen var i årene 2000 til 2007 formand for menighedsrådet i Bjerringbro, og man skulle tro, at Pape kunne skelne om hans ægtemand var jøde eller ej.

I årevis har Søren Pape nemlig, iflg. Ekstra Bladet, både på Christiansborg og hos bl.a. repræsentanter for den jødiske menighed i Danmark, fortalt, at hans mand var jøde med ordene: – Det er jo sådan, at min bedre halvdel er jøde. Og er kommet i synagogen fra spæd med sin familie hver eneste lørdag.

På en konferencen om antisemitisme i 2020 sagde Søren Pape også, at han ofte fik rådgivning om jødiske spørgsmål hos sin dominikanske ægtefælle.

Men Ekstra Bladet kunne under deres research i Den Dominikanske Republik vise, at ingen i den jødiske menighed kendte til Joshue Medina og hans familie, ligesom naboerne fortalte, at de kendte både Joshue og hans forældre som stærkt troende kristne missionærer i trossamfund Syvende Dags Adventistkirken og at forældrene sågar var ledere af kirken i mange år.

Den sidste dråbe

Ekstra Bladets afsløringer om usandhederne om Joshue Medinas tro, endte med at være strået, der knækkede kamels ryg, og som fik den konservative statsministerkandidat til i morges endnu engang at måtte lægge afstand til sin mands usandheder, og så opfordre endnu engang til at “se fremad” og lægge ægtemandens løgne bag os.

Læs mere om kendte, kongelige og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 9. september 2022
Artiklen er sidst opdateret 12. september 2022 kl. 13:23

Se, hvad vi ellers skriver om:

og