Mistede 3 børn til terror. Har fået 3 børn siden

Danmarks rigeste mand, Anders Holch-Povlsen, har nu fået både en søn og to døtre, efter han og hustruen mistede tre børn ved et terrorangreb.

Anne og Anders Holch-Povlsen ved dronningens fødselsdag i Aarhus, før de mistede tre af deres fire børn i 2019. Foto: Ritzau Scanpix

Husker du Danmarks rigeste mand, Bestseller-indehaveren Anders Holch-Povlsen, 48 år, og hustruen Anne, 43 år, der for to et halvt år siden mistede tre af deres fire børn ved et terrorangreb på det luksushotel de boede på på Sri Lanka?

Forleden fik parret en søn, og sammen med de tvillinge-piger, som hustruen fødte i marts sidste år, tæller milliardær-familien igen fire børn.

De to lykkelige familieforøgelser kommer i kølvandet på den enorme og ufattelig tragedie, der ramte Holch-Povlsen-familien i påsken 2019.

Her omkom parrets tre børn – Alma, 15, Agnes 12, og lille Alfred på fem år – i et frygteligt terrorangreb under en ferie på Sri Lanka, da islamistiske terrorister bombede det luksushotel, hvor familien boede i deres påskeferie.

Den 10-årige Astrid lod balloner flyve op i himlen, da hun, sammen med sin forældre, sagde farvel til sine tre søskende ved begravelsen i Aarhus Domkirke i maj 2019. Foto: Michael Stub, Scanpix Ritzau

Tre af parrets børn var gået i forvejen ned i restauranten, og var derfor på det sted i hotellet, hvor de grusomme bomber sprang. Et terrorangreb, som Islamisk Stat stod bag, hvor hvor 258 personer blev dræbt og mere end 500 blev såret.

Fik tvillinger mindre end et år efter

Men det var tydeligt, at både Anders og Anne Holch-Povlsen ikke ville lade den grusomme tragedie dominere deres og datteren Astrids liv. Livet går videre, og mindre end et år efter det blodige terrorangreb på Sri Lanka, fødte Anne Holch-Poulsen så i marts 2020 to små tvillinge-piger.

Tvillingefødslen blev modtaget med både glæde og sympati i Bestseller-koncernens hjemby, Brande, hvor også fødslen af sønnen forleden også er blevet modtaget med stor glæde.

Under corona-epidemien blev den professionelle forretningsmand Anders Holch-Povlsen, der er Danmarks rigeste person og nr. 255 i verden med en formue på 53,1 mia. kroner, dog mødt af hård kritik, fordi hans mest kendte virksomhed, tøjkæden Bestseller, prompte gav udlejerne af de ejendomme, hvor Bestseller-butikkerne havde lejet sig ind, besked om, at han ikke ville betale husleje så længe der var en corona-epidemi.

Det medførte så massiv en kritik, at Anders Holch-Povlsen kort tid efter trak beslutningen tilbage og betalte sin husleje ligesom alle andre.

Først publiceret: 19. oktober 2021
Artiklen er sidst opdateret 28. februar 2022 kl. 15:00

Se, hvad vi ellers skriver om: