Ødelagt mobilskærm: Det skal du gøre

Det er rigtig ærgerligt, når skærmen på ens smartphone går i stykker, men hvad skal man endelig gøre, hvis uheldet er ude? Få svaret her.

Dette gør du, hvis mobilskærmen knuser.

Ifølge Danmarks Statistik havde hele 90 % af alle danske familier en smartphone i 2021 – til sammenligning havde kun 58 % en tørretumbler og 77 % en opvaskemaskine.

Smartphonen er altså hurtigt blevet populær, og den er næsten uundværlig for mange af os. Derfor er det også vigtigt, at vi passer godt på den. Det gør du f.eks. ved både at iklæde den et mobilcover og holde den væk fra fugt og snavs.

Men skulle uheldet være ude, og du kommer til at tabe den på gulvet, så skærmen går i stykker, får du her nogle råd, der er værd at følge.

Smadret mobilskærm

  • Pas på det splintrede glas på skærmen. Hvis ydersiden af skærmen er splintret, kan glasset skære rigtig dybt, så vær forsigtig, når du rører skærmen.
  • Tjek så, om touchfunktionen stadig virker.
  • Virker mobilen? Hvis den gør, så tag hurtigst muligt en fuld backup. Selvom mobilen fungerer nu, er det ikke sikkert, at den stadig gør efter et stykke tid. Det gælder især for fald og stød, og hvis telefonen bliver mast. Tip! Se vejledningen på Apple’s og Google’s hjemmesider om sikkerhedskopier.
  • Få den lavet – det kan ikke gå hurtigt nok. En mobilskærm kan være mere eller mindre ødelagt. Du kan have en fuldstændig ødelagt skærm, der virker. Og du kan stå med en mindre ridse i skærmen, hvor touchfunktionen er beskadiget.

Kilde: Elgiganten

Læs mere om smartphone, apps og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 5. september 2022
Artiklen er sidst opdateret 5. september 2022 kl. 14:27

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og