Gå på opdagelse i fremmede haver

Når Haveselskabet igen holder sin årlige havefestival i weekenden 13.-14. august, er der rig mulighed for at tanke godt op på haveglæden og hente inspiration til haven.

De fleste haveejere er klar over, at haven gør godt for både krop og sjæl.

Er du selv en glad haveejer eller blot nysgerrig på andre folks haver, er havefestivalen i weekenden 13.-14. august måske noget for dig.

Her sætter ikke mindre end 200 Haveselskabs-medlemmer nemlig “Åben have”-skiltet op ved havelågen. Det betyder, at du er velkommen til at kigge indenfor – også selvom du ikke er medlem af Haveselskabet.

Haveglæden gror under festivalen

En del af foreningens medlemmer har åbne haver året rundt. Èn gang om året har ekstra mange haver åbent, nemlig under Havefestivalen.

Festivalen flytter til en ny weekend hvert år, og det er der en særlig grund til. For haverne ser ikke ens ud hele året.

I foråret vil det mange steder være tulipaner, syrener og blomstrende æbletræer, der stjæler billedet, mens sensommeren byder på blandt andet roser, georginer og sommerfuglebuske.

Sådan gør du

På oversigten Haveselskabet.dk/aabne-haver-liste, kan du se, hvor de åbne haver ligger, og om der er særlige ting, du skal være opmærksom på.

For eksempel om du kan have hunden med, om haven er tilgængelig for kørestol, om der er salg af planter, eller om du kan købe kaffe/te og kage.

Kilde: Haveselskabet

Læs mere om haver, oplevelser og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 3. august 2022
Artiklen er sidst opdateret 4. august 2022 kl. 8:06