Rejseforsikring gælder også i sommerhuset
Holder du ferie i Danmark, kan det i nogle tilfælde godt betale sig at beholde rejseforsikringen.
Hvis du er en af dem, der har besluttet, at familiens sommerferie skal afholdes inden for landets grænser, så ser du måske ikke den store anledning til at fortsætte med at betale for din rejseforsikring.
Men der kan faktisk være grund til at beholde den.
Det kan nemlig også være relevant at gemme rejseforsikringen, hvis du skal holde ferie i Danmark.
“Mange tror, at den primært kan bruges i udlandet, men rejseforsikringen kan altså også være nyttig inden for landets grænser,” siger Anja Lintrup Sørensen, der er rådgiver i Forsikringsoplysningen.
Vi holder meget mere ferie i DK
Hvis der er noget vi i stor stil har taget til os under coronakrisen, så er det at holde ferie her hjemme.
Ifølge Danmarks Statistik blev 2020 det næstbedste år, når det kommer til antallet af overnatninger i landets feriehuse.
Ud af 19,9 millioner overnatninger stod vi for knap ni millioner af dem, hvilket er godt 70 procent flere danske overnatninger end året før.
Det er forskelligt fra selskab til selskab, men overordnet gælder det, at du med en rejseforsikring er garanteret en afbestillingsforsikring, så du kan få pengene tilbage, hvis du eksempelvis bliver alvorligt syg forud for turen i sommerhus eller feriebolig.
Syg under ferien
Ligeledes kan du være dækket, hvis du bliver akut syg under ferien og dermed får spoleret en række dage.
“Rejseforsikringen kan også dække udgifter til at leje en anden feriebolig, hvis der er opstået vandskade eller sket et indbrud i den bolig, hvor man havde planlagt at holde ferie,” oplyser Anja Lintrup Sørensen.
Men tjek dine forsikringsvilkår, da der kan være forskel på dækningen.
Lånte sommerhuse
Vælger du omvendt at indlogere familien i et sommerhus, du har lånt og ikke lejet, så er det ikke sikkert, det giver mening at beholde rejseforsikringen.
“Rejseforsikringen tager udgangspunkt i, at man har betalt for en rejse, så tager man afsted i et lånt sommerhus, vil overnatningen ikke være dækket,” siger Janus Rasmussen, der er produktansvarlig hos forsikringsselskabet Tryg.
“Vi skal kunne se, det er en ferie, hvor man har betalt penge for det. Derfor skal man kunne dokumentere en form for feriebevis, rejsedokument eller betaling,” forklarer han.
Til gengæld bør du tjekke, om dit forsikringsselskab dækker de transportudgifter, der ikke kan refunderes eller ombookes.
Hos nogle forsikringsselskaber vil du eksempelvis kunne få pengene tilbage for færge-, tog- og flybilletter eller broafgifter.
Læs mere om ferie, forsikring og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.
Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.
Først publiceret: 29. juni 2022
Artiklen er sidst opdateret 29. juni 2022 kl. 13:05