Tom bil kørte 850 km for at køre Margrethe 4,6 km

Margrethes nye Bentley kørte hele vejen til Skagen for at transportere majestæten i alt 4,6 kilometer. Harme over forurening og spild af økonomi.

Dronning Margrethe i sin nye hybrid-Bentley ved Roskilde Domkirke i januar i år. Foto Martin Sylvest, Ritzau Scanpix.

Det er sjældent, at danskerne bliver sure og skrive negative kommentarer omkring dronning Margrethe, men forleden kom der alligevel lidt oprør og ophidsede toner på Facebook og andre sociale medier forleden, da dronning Margrethe besøgte Skagen Kunstmuseum.

Det viste sig nemlig, at mens dronningen var sejlet til Skagen i kongeskibet Dannebrog, havde hendes store, nye og meget dyre Bentley Bentayga samtidig kørt de 425 kilometer fra Amalienborg til Skagen for at transportere majestæten 2,3 kilometer fra havnen i Skagen til museet.

En Bentley af dronningens kaliber, som koster mindst tre millioner kroner, er ellers en meget komfortabel bil at køre i, jo ikke mindst når man sidder på bagsædet og har en chauffør bag rattet. Men dronningen valgte alligevel at sejle til Skagen og lade sin nye hybridbil køre i alt 850 kilometer for at transportere hende de 4,6 kilometer fra havnen til museet og tilbage igen.

Det er især forureningen og omkostninger, som ophidsede mange på Facebook og andre sociale medier, da de læste om dronningens kostbare køretur.

Efter Bentleyen havde sat dronningen af igen ved kongeskibet nede ved havnen, kørte bilen igen tilbage til København uden passagerer.

Sikkerhedshensyn

Til Ekstra Bladet har kongehuset forklaret: “‘For at kunne leve op til de sikkerhedshensyn, der gælder, når man kører med et statsoverhoved, er det vigtigt, at chaufføren kører i en bil, han er uddannet til at køre.”

“Vi har valgt en hybrid frem for en ren elbil, da der kan være situationer, hvor vi har brug for at køre længere strækninger. Det er dog fortsat kongehusets politik, at vores hybrider hovedsageligt kører kortere afstande,” har kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby, således udtalt.

Læs mere om kendte, kongelige og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 23. maj 2022
Artiklen er sidst opdateret 13. juni 2022 kl. 13:21

Se, hvad vi ellers skriver om: