Gode råd, når du køber dele-sommerhus

En god skriftlig aftale kan forhindre mange ærgrelser og konflikter, når man købe sommerhus med familie eller gode venner.

Inden du køber et sommerhus sammen med familie eller gode venner, bør man aftale, hvordan det rent praktisk skal foregå. På den måde kan man spare sig selv for mange ærgrelser og konflikter med lidt rettidig omhu og en god skriftlig aftale.

Det oplagte, som de fleste tænker på er at aftale ferieuger, rengøring, vedligeholdelse og indretning, skriver Kim Valentin fra Finanshuset i Fredensborg i deres nyhedsbrev.

Den samme samtale bør man tage om økonomien. Skal udgifter f.eks. fordeles ligeligt?

Svære beslutninger

Er I mange om et sommerhus, er det også værd at overveje, hvilke beslutninger er så vigtige, at de bør tages i fællesskab, og hvilke kan tages uden at spørge de øvrige ejere.

Hvordan skal det f.eks. foregå, hvis en medejer ønsker at træde ud af samejet?

Ejer ægtefæller ejerandele af sommerhuset sammen, er det vigtigt at aftale, hvem der skal overtage andelen af samejet i tilfælde af skilsmisse.

Lav en skriftlig aftale

Det kan være svært at tale om disse ting, inden man køber, men det er afgørende for at skabe det bedste grundlag for mange gode stunder med det fælles sommerhus fremover. Det er vigtigt at tage samtalen på forhånd, så man ved, hvor man har hinanden.

Og for at undgå fremtidige konflikter, skal I sørge for at skive aftalen ned i en samejeoverenskomst.

Læs flere gode råd om køb af sommerhus

Kilde: Finansnyt

Finanshuset i Fredensborg

Artiklen er skrevet af Finanshuset i Fredensborg og publiceret i deres nyhedsbrev, Finansnyt. Artiklen er bragt i SeniorNews efter aftale.

Finanshuset i Fredensborg er en privat og uafhængig økonomisk rådgivningsvirksomhed, som rådgiver private, virksomheder og andelsboliger om pension, lån, realkredit og investeringer.

 

Læs mere om økonomi, pension og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 29. april 2022
Artiklen er sidst opdateret 4. maj 2022 kl. 17:50

Se, hvad vi ellers skriver om: