Video: Sådan blev dronningen fejret på sin 82-års fødselsdag

Dronningens fødselsdag blev fejret på Marselisborg Slot, hvor dronningen og kronprinsfamilien viste sig på slottes veranda. Se hvad Dronningen fik i fødselsdagsgave.

I fødselsdagsgave fik Dronningen en ny skulptur til Marselisborg Slotshave.
Foto: Kongehuset

Den traditionsrige fødselsdagsparade i anledning af Hendes Majestæt Dronningens fødselsdag den 16. april bød på musik og hurraråb, da dronningen og kronprinsfamilien viste sig på verandaen.

Se video af festlighederne her:

 

Fik skulptur i gave

Slotshaven ved Marselisborg Slot i Aarhus blev i lørdags en skulptur rigere, da Hendes Majestæt Dronningen – på sin fødselsdag – fik overrakt en stående stele skabt af Per Kirkeby. Skulpturen er doneret af Salling Fondene i anledning af Majestætens 80-års fødselsdag for to år siden.
Per Kirkebys stele, der er fra 1997, er “et stykke natur” i naturen, og det er håbet, at stelen fremover er genstand for nysgerrighed, undren, debat og glæde for både den kongelige familie og Slotshavens mange besøgende.

Åben for publikum

Marselisborg Slotshave er åben for publikum, når den kongelige familie ikke har residens på slottet. Den omkring 13 ha store have blev anlagt i starten af 1900-tallet i engelsk stil med store græsplæner omgivet af træer og små søer.

Dengang var det Dronning Alexandrine, der sammen med anlægsgartner L. Chr. Diederichsen stod for at indrette haven. I Dronningens Regeringsperiode har Majestæten og Prins Henrik sat deres eget præg på Slotshaven, og besøgende kan nu gå på opdagelse i haven og se en række skulpturer – blandt andre flere af Prinsens egne værker.
Per Kirkebys omkring to meter høje stele er placeret blandt træer og blomsterbede ved Slotshavens åkandesø.
I slutningen af næste uge vil det være muligt for offentligheden at opleve den nye skulptur, som ikke bare er en gave til Dronningen, men også til Slotshavens mange besøgende.

Først publiceret: 19. april 2022
Artiklen er sidst opdateret 22. april 2022 kl. 10:21

Se, hvad vi ellers skriver om: