Pas på: 66-årig næsten franarret enormt beløb

En 66-årig kvinde fra Køge var tæt på at miste et seks-cifret beløb til en falsk "bankmand" fra Nordea.

Det lykkedes den falske bankmand at franarre den 65-årige oplysninger, så han kunne overføre et sekscifret beløb fra hendes konto.

Sent fredag aften anmeldte en 65-årig kvinde fra Køge til Midt- og Vestsjællands Politi, at hun var blevet udsat for bedrageri af en falsk bankmand, som ringede og sagde, at han var fra Nordeas tekniske afdeling.

”Bankmanden” spurgte ind til nogle mistænkelige transaktioner fra hendes konto, og tilbød at hjælpe kvinden med at stoppe de ulovlige overførsler.

Det lykkedes den falske bankmand at franarre den 65-årige oplysninger, så han kunne overføre et sekscifret beløb fra hendes konto.

Den 65-åriges mand fattede efterfølgende mistanke og kontaktet banken, som skyndte sig at lukke deres konto, betalingskort og NEM-id. Det lykkedes banken at stoppe transaktionen af det store beløb, så pengene ikke blev overført til gerningsmanden.

Sagen efterforskes

Sagen om bedrageri efterforskes nu hos Midt- og Vestsjællands Politi, som vil forsøge at klarlægge, hvem der står bag bedrageriet.

Takket være den hurtige kontakt til banken led ægteparret ikke noget tab i sagen.

Midt- og Vestsjællands Politi opfordrer til ALDRIG at give oplysninger om NEM-id, kort og koder til nogen. Afbryd straks opkaldet, hvis man får mistanke om svindel.

– Kontakt altid din bank og politiet, hvis du har den mindste mistanke om, at en henvendelse ikke er reel. På tlf. 114 sidder vi klar til at rådgive jer eller tage imod anmeldelser om mistænkelige opkald, siger Midt- og Vestsjællands Politi.

Læs mere om politi, kriminalitet og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 7. april 2022
Artiklen er sidst opdateret 11. april 2022 kl. 7:04

Se, hvad vi ellers skriver om:

og