4 gode råd til at finde et billigt sommerhus

Det behøver ikke at koste alverden at købe et sommerhus. Her får du fire gode råd til, hvordan du finder det helt rigtige til den pris, der passer din pengepung, skriver Boligsiden.dk

Hvad gør man, hvis drømmen er et lille seniorsommerhus, men det er svært at finde det helt rigtige sted, som passer både dig, familien og økonomien?

Det har Boligsiden.dk 4 gode råd til. Ved at bruge dem kan du på en nem måde scanne sommerhusmarkedets billigste sommerhuse.

-Det er ingen hemmelighed, at beholdningen af sommerhuse til salg på markedet er meget lav, men vi har set de seneste uger, at der kommer flere nye sommerhuse i udbud. Det betyder også, at der bliver mere, du skal finde rundt i på Boligsiden. Derfor har vi samlet nogle gode råd til dig forud for sommerhussæsonen,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Tjek landets billigste sommerhuskommuner

Skal du finde et billigt sommerhus, så start med at kigge i de kommuner, der har de laveste kvadratmeterpriser. Du kan  klikke dig ind på en sommerhussøgning på det enkelte kommunenavn på Boligsidens.dk markedsindeks HER

Men husk, at der er tale om gennemsnitspriser, og at der er både dyre og billige sommerhuse i alle kommuner. Brug det som et pejlemærke for, hvor du skal starte.

Søg væk fra havet

Alene ved at kigge på sommerhuse der er mere end 100 meter væk fra vandet, kan du i gennemsnit spare 500.000 kroner på et sommerhus på 85 kvadratmeter. Det viste en opgørelse, vi lavede på Boligsiden sidste år.

Altså kan du spare rigtig mange penge ved at droppe tankerne om, at dit kommende sommerhus skal ligge helt ned til vandet. De sidste meter koster knapper, og tænk lige over, hvor tæt du stadig er på havet, hvis du bor bare i anden, tredje eller fjerde række.

Find fritidsgrund – måske er byg selv en løsning

Det er ofte væsentligt billigere at købe en fritidsgrund eller et sommerhus til nedrivning, end det er at købe et sommerhus, der står snorlige og indflytningsklart.

Men du skal huske, at grunden ikke gør det alene. Vil du bygge selv, skal du tænke over alle de udgifter, der kan være forbundet med det. Det er ikke bare købet af grunden, men udgifter til håndværkere, materialer og meget mere.

Så inden du bare lige køber en sommerhusgrund, bør du tænke grundigt over, hvor meget dine hænder kan lave selv. Og husk så også at lægge et realistisk budget for hele byggeriet, inden du kaster dig ud i denne løsning. For det kan nemt blive lige så dyrt eller dyrere at bygge selv.

Derudover er det vigtigt, at du undersøger, om grunden er tilsluttet el, vand, varme, kloak og internet og indregne eventuelle tilslutningsafgifter.

Køb flexbolig – det er billigere

Hvis du skal have en anden genvej til et godt sommerhus, kan du overveje at købe en helårsbolig og søge flexboligtilladelse til at bruge den som sommerhus. En flexbolig koster i gennemsnit langt mindre end et sommerhus.

En opgørelse fra første halvår 2021 viser, at den gennemsnitlige kvadratmeterpris var på 9.047. Til sammenligning kostede en kvadratmeter sommerhus i juni sidste år 21.533 kroner. Det er en forskel på 238 procent.

Kilde: Boligsiden.dk

Læs mere om hus, have og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 4. april 2022
Artiklen er sidst opdateret 8. april 2022 kl. 15:36

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og