Flere danskere forsikrer deres hund mod sygdom og ulykker

Hunden anses af flere som fuldgyldigt familiemedlem og forsikres for hale til snudespids.

Da schæferhunden Wela pludselig fik et fremmedlegeme i tarmen, kostede det 25.000 kroner for operation. Havde Thomas Larsen ikke haft en hundesyge- og ulykkesforsikring står det klart, at Wela ikke ville være her i dag. Foto: Martin Witt.

Nye tal viser, at danskerne i stigende grad forsikrer deres hunde som fuldgyldige familiemedlemmer.

I følge en opgørelse fra If Forsikring prioriterer 7 ud af 10 kunder at have syge- og ulykkesforsikring til deres hund, mens blot en tredjedel nøjes med den lovpligtige ansvarsforsikring.

Danskerne har under corona anskaffet sig kæledyr og det har har forsikringsselskabet If har den tendens sat sit tydelige aftryk, og antallet af hundeforsikrings-kunder mere end fordoblet alene fra 2020 til 2021.

Blandt hundeejerne med syge- og ulykkesforsikring valgte hele 87 pct. i 2021 den bedst dækkende hundeforsikring, oplyser selskabet.

“Hunde opfattes i mange hjem som et familiemedlem, og ikke en ting, der bare kan erstattes, hvis der sker noget. Generelt gør hundeejere alt, hvad der står i deres magt for at redde deres hund, men økonomien kan sætte grænser for den gode vilje. Derfor hører vi igen og igen, at hundeejerne vil forsikre sig bedst muligt, så det ikke er dyrlægeregningen, der skal afgøre, om de kan beholde deres hund,” siger Birgitte Ringbæk, der er kommunikationschef hos If Forsikring.

Sparede 21.000 kroner

En af hundeejerne er Thomas Larsen. For ham betød hundeforsikringen en besparelse på dyrlægeregningen på 21.000 kroner, og ikke mindst, at han kunne beholde sin schæferhund. Da Wela på to år pludselig havde et fremmedlegeme i tarmen, kostede det 25.000 kroner for operation.

Havde Thomas Larsen ikke haft en syge- og ulykkesforsikring står det klart, at Wela ikke ville være her i dag.

“Da jeg valgte forsikring, prioriterede jeg den bedste dækning, fordi jeg ikke ville risikere at stå i et følelsesmæssigt dilemma, hvor jeg måtte prioritere økonomi over hundeliv. Havde jeg ikke gjort det, ville jeg have været nødsaget til at aflive min hund,” siger Thomas Larsen.

“Jeg havde ikke 25.000 kroner til en pludselig opstået operation. Det er virkelig mange penge, så det var en kæmpe tryghed at vide, at jeg kunne køre til dyrlægen uden at blive fuldstændig ruineret. I det her tilfælde gik der ikke engang et døgn, før If Forsikring oplyste, at jeg ville få dækket 21.000 kroner,” siger han.

Mulighed for videokonsultation

Hunde får mange småskader, og det kan indimellem være svært at vurdere, hvornår det kræver et dyrlægebesøg. Ifølge Janni Poulsen, der er dyrlæge hos FirstVet og rådgiver hundeejere via videokonsultationer, er muligheden for videokonsultation populært.

“Mange klienter er overraskede over, hvor meget vores dyrlæger rent faktisk kan hjælpe via et videoopkald. Vi har i 2021 oplevet en stigning på 150 procent på brugen af videokonsultationer i Danmark. Det hænger både sammen med, at hundeejerne værdsætter hjælp til at vurdere om situationen er akut og med, at flere er blevet mere fortrolige med de digitale videoløsninger under coronatiden,” fortæller Janni Poulsen.

Først publiceret: 16. marts 2022
Artiklen er sidst opdateret 22. marts 2022 kl. 11:49

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og