6 sure smiley til Camilla Plum: Folk tror jeg er skør

Endnu en gang har Camilla Plums økologiske gård fået en sur smiley fra Fødevarestyrelsen.

- Jeg river mig i håret, over det, for vi har stået på hovedet og gjort ufattelig rent hele tiden, siger Camilla Plum. Foto: Jonas Olufson, Ritzau Scanpix

For sjette gang i streg har Camilla Plums økologiske gård ved Helsinge, Fuglebjerggaard, fået en sur smiley.

Desuden er virksomheden endnu gang blevet politianmeldt af Fødevarestyrelsen.

Det sker efter et kontrolbesøg den 4. februar på Plums økologiske gård ved Helsinge, Fuglebjerggaard, hvor hun udover en planteskole også driver en gårdcafé.

Det frustrerer Camilla Plum, for ifølge hende, så har hun selv og hendes medarbejdere gjort alt for at imødekomme fødevaremyndighederne siden deres sidste besøg på gården.

Det siger hun til TV 2 Lorry.

Af kontrolrapporten denne gang fremgår det, at det specifikt er virksomhedens sikring mod skadedyr, den ifølge myndighederne er gal med.

Fødevarestyrelsens kontrollører skriver blandt andet, at det er muligt for skadedyr at trænge ind i køkkenet. Det skyldes, at der er en åben sprække på mellem 5 og 10 centimeter i bunden.

Desuden påpeger kontrollørerne, at flere døre til lokaler, hvor Camilla Plum opbevarer emballage og krydderier ikke er lukket tæt, og at også det skaber en risiko for, at der kan komme skadedyr ind.

Bortset fra det, så er der i rapporten ingen anmærkninger til andet, og de resterende forhold, som Camilla Plum tidligere har fået kritik for af fødevaremyndighederne, står anført som “bragt i orden”.

Folk må jo tro, at jeg er skør

Camilla Plum selv er mildest talt frustreret.

Over for TV 2 Lorry beskriver hun kontrollørerne fra Fødevarestyrelsen som “helt uden sans for, om tingene er vigtige eller petitesser”.

– Jeg og mine medarbejdere river os i håret, for det (den sjette sure smiley red.) er på trods af, at vi har stået på hovedet, gjort ufattelig rent hele tiden, fået lavet nye gulve, nye hylder, nye køleskabe, nyt alt muligt.

– Det er endeløst, for der vil altid være noget, de kan finde; Et hul i loftet, et hul i hovedet. Folk må jo tro, jeg er skør, at det ikke bare bliver fikset, men det kan bare ikke lige fikses, for uanset, hvor meget vi fikser og regerer, så finder de en ny knast, et sundhedstruende spindelvæv i loftet, og udskriver en ny bøde, skriver hun i en mail til TV 2 Lorry.

Adskillige sager bag sig

Den tidligere DR-kogekone har efterhånden været utallige gange i vælten for at have brudt fødevareloven.

Da fødevaremyndighederne aflagde Fuglebjerggaard et visit den 7. december fik Camilla Plums virksomhed også en sur smiley.

I den pågældende kontrolrapport kan man læse, at der var en “større forekomst” af spindelvæv i både butik, lager, bageri og køkken.

Desuden var der mørke belægninger, som kontrollørerne mente var gammelt snavs.

Men den vel nok mest omtalte sag stammer fra 2020, hvor Camilla Plum fik et decideret forbud af Fødevarestyrelsen mod at sælge og markedsføre sine fødevarer fra Fuglebjerggaard.

Det skyldtes, at Fødevarestyrelsen ved et uanmeldt besøg på hendes økologiske gård i Helsinge gjorde stribevis af fund, der efter styrelsens vurdering udgjorde en risiko for fødevaresikkerheden.

Få flere gratis nyheder om kendte og kongelige

Hver dag. Helt gratis. Nyhedsbrevet SeniorNews er Danmark eneste nyhedskanal til seniorer.

SeniorNews kommer alle hverdage og er målrettet til aktive seniorer.

Sprængfyldt med gode historier om kendte og kongelige og alle de andre emner, som interesserer netop dig.

Tilmeld dig nyhedsbrevet SeniorNews HER og deltag samtidig i konkurrencen om at vinde en bornholmsk dram.

Kilde: TV2 Lorry

Først publiceret: 16. februar 2022
Artiklen er sidst opdateret 19. februar 2022 kl. 12:15

Se, hvad vi ellers skriver om:

og