Løb med Frederik og Mary

Royal Run '22 bliver især året, hvor kronprinsesse Mary skruer op for sine aktiviteter ved det populære motionsevent.

Igen i år løber kronprins Frederik med i tre af byerne, mens kronprinsesse Mary har valgt at skrue op for aktiviteterne og løbe med i de to debutant-værtsbyer Kolding og Næstved.

Nu afslører kongehuset, hvilke byer kronprins Frederik og kronprinsesse Mary løber Royal Run i den 6. juni.

Der er nemlig lagt op til fem helt store royale begivenheder, når Royal Run finder sted 2. pinsedag, den 6. juni 2022.

Igen i år løber kronprins Frederik med i tre af byerne, mens kronprinsesse Mary har valgt at skrue op for aktiviteterne og løbe med i de to debutant-værtsbyer Kolding og Næstved.

“Vi ved, at det har stor betydning for vores deltagere, hvorledes især kronprinsen og kronprinsessen medvirker. Derfor er det en glædelig nyhed at vi i takt med, at vi har udvidet Royal Run med en ekstra by, også kan tilbyde kongelig deltagelse i de fem værtsbyer,” siger medlem af Royal Runs styregruppe og administrerende direktør i DGI, Jens Otto Størup.

Kronprinsparret deler sig således op på dagen for Royal Run:

 • Kronprinsen løber i Aalborg
 • Kronprinsessen løber i Kolding
 • Kronprinsen løber i Aarhus
 • Kronprinsessen løber i Næstved
 • Kronprinsen løber i København/Frederiksberg

De fem Royal Run-byer, der får kongeligt besøg, er allerede godt i gang med planlægningen. I Aalborg, der har været værtsby for det royale motionsevent siden begyndelsen i 2018, ser frem til at byde kronprinsen velkommen tilbage:

“Vi er i fuld gang med forberedelserne til en af sommerens helt store motionsoplevelser. Det er unikt at være en del af et event, der favner så bredt i forhold til deltagerne. Her kan alle være med, og vi glæder os til, at kronprinsen igen kommer til Aalborg og bliver en del af motionsfesten,” siger viceborgmester i Aalborg Kommune, Helle Frederiksen.

I Næstved, der skal afholde Royal Run for første gang, er spændingen i top og glæden ligeledes ved, at kronprinsessen kommer til den gamle købstad:

“Jeg ser det allerede for mig nu: Tusindvis af mennesker til folkefest i Næstved, den fritlagte Suså og middelalderkirkerne badet i sollys, kunstværkerne, som pryder vores gavle, Axeltorv fyldt med mennesker og munterhed, vores lokale talenter i en flot symfoni af underholdning, og en oplagt kronprinsesse i topform. Jeg må sige, at den 6. juni er en af de dage, jeg ser mest frem til i år,” lyder det fra borgmester i Næstved Kommune, Carsten Rasmussen.

Om Royal Run ’22

 • Royal Run afholdes 2. pinsedag, den 6. juni 2022
 • Royal Run ’22 finder sted i Aalborg, Aarhus, Kolding, Næstved og København/Frederiksberg. På Bornholm er der Royal Run samme dag uden kongelig deltagelse.
 • Royal Run blev første gang afholdt i 2018 i anledning af H.K.H. Kronprinsens 50-års fødselsdag.
 • Sidste år (2021) deltog 79.000 i Royal Run.
 • Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet – et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik. TV 2 og Regionerne er mediepartner på Royal Run, og Trygfonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere
 • Tilmelder man sig inden 18. april, får man tilsendt sin startpakke
 • Tilmelding og information: royalrun.dk

Først publiceret: 15. februar 2022
Artiklen er sidst opdateret 16. februar 2022 kl. 14:48

Se, hvad vi ellers skriver om:

og