Royalt topmøde: Kate og Mary på dansk krisecenter

Video: Se den søde video, hvor Kate leger med LEGO og fortæller, at hun skal besøge Danmark.

Prins Williams kone, hertuginde Kate, kommer på besøg i Danmark. Foto: Patrick Van Katwijk DPA, Ritzau Scanpix

Engelske hertuginde Kate kommer på arbejdsbesøg i Danmark 22. og 23. februar for at besøge kronprinsesse Mary og ikke mindst besøge et dansk krisecenter.

Det er prins Williams kone, hertuginde Catherine af Cambridge – eller Kate, som englænderne kalder hende – som besøger vores kronprinsesse for at se hvad Mary Fonden gør for de omkring 2.000 danske børn, der hvert år kommer på et krisecenter med deres mor.

Hertuginde Kate, der er dronning Elizabeths sviger-barnebarn, har selv flere protektioner i England som har med børn og deres trivsel at gøre.

Hertuginde Kate skal bor og overnatte hos Frederik og Mary i kronprinsparrets private bolig, Frederik VIII’s palæ.

LEGO-video

I forbindelse med det engelske kongehus offentliggjorde planerne om Kates besøg i Danmark, blev der også vist en charmerende lille video, hvor hertuginde Kate samler legoklodser til et danske flag og ordet “Denmark”.

Selv om man kun ser hænderne på videoen, kan man godt være helt sikker på, at det er hertuginde Kates egne hænder, der bliver filmet. Den store blå, safirring omkranset af diamanter, som sidder på ringfingeren, er nemlig prinsesse Dianas forlovelsesring. Og da prins William friede til Kate for snart en del år siden, var det netop hans mors berømte ring, han satte på Kates finger.

Sammen med videoen skriver Kate bl.a. at hun ser frem til senere på måneden at lære fra eksperter, forældre og praktiker om Danmarks tilgange til børns første år.

Tryk på billedet, og se den søde video som hertuginde Kate har lagt op på sin og prins Williams Instagram profil:

Tryk på billedet og se filmen.

Mary Fonden forbillede

Hertugindens besøg sker i forbindelse med The Royal Foundation Centre for Early Childhood. En fond, som hertuginden med til at lancere i 2021, og den har blandt andet fokus på at skabe en gladere og sundere verden for de yngre børn.

Kronprinsesse Marys arbejde er tidligere blevet hyldet med priser og rosende ord. I 2017 modtog hun WHO-prisen for sit arbejde med børn og unges sundhed.

Ifølge Billed-Bladets senior-hofreporter Marianne Singer er der store ligheder mellem kronprinsessen og hertuginden.

– Begge har de fokus på sårbare mennesker og særligt børn og unge. De har stort fokus på emner som trivsel og mental sundhed, har Marianne Singer tidligere udtalt i Billed-Bladet.

Men ifølge Marianne Singer stopper lighederne langtfra her.

– Både hertuginden og kronprinsessen har brudt med kutymen blandt kongelige mødre. De er kendt for at være nærværende hands-on-mødre. Derfor har de en stor part i, hvordan den kommende kongelige generation kommer til at tage sig ud, har seniorhofreporteren sagt i Billed-Bladet.

Først publiceret: 5. februar 2022
Artiklen er sidst opdateret 16. februar 2022 kl. 14:57

Se, hvad vi ellers skriver om: