Video-opskrift: Æblesoufflé – luftig fransk dessert

Kongehusets tidligere kok Jesper Vollmer tryller den frygtede soufflé om til en nem klassiker med skønne æbler.

Navnet soufflé stammer fra fransk og latin, og oversat til dansk betyder det ”underblæst”. Det lyder måske sært, men navnet refererer faktisk til æggene, som piskes op med luft, så æggeretten bliver lige så luftig som en sky.

Souffléen findes i mange forskellige udgaver og er ikke kun forbeholdt det søde køkken. Du kan lave soufflé med både kartofler, broccoli og andre grøntsager.

Denne soufflé-opskrift må dog siges at være en dessert, da det er en soufflé-udgave af klassisk gammeldags æblekage. Det er en lækker brøddessert.

Du har måske smagt chokolade-soufflé, som er mere kendt end denne udgave med æblekompot. Men vi er sikre på, at du vil sætte pris på æblernes friskhed, som giver retten det syrlige twist, den ofte mangler.

Klik på linket HER, hvis du vil se video-opskriften på retten.

Din livret

Faglige Seniorer og Food TV samarbejder om at præsentere god mad og dejlige livretter, der er nemme at lave.

Find flere opskrifter på livretter her.

Først publiceret: 2. februar 2022
Artiklen er sidst opdateret 16. februar 2022 kl. 14:59

Se, hvad vi ellers skriver om:

og