Video: Smugkig den nye sæson af Badehotellet

Snart slår "Badehotellet" dørene op for sin niende sæson, og mens en elsket karakter er færdig i seersuccesen, så får den vestjyske perle besøg af en række nye ansigter. Smugkig på videoen fra den nye sæson.

Hr. Weyse er stadig begejstret for sin Helene i den nye sæson af "Badehotellet". Foto: Mike Kollöffel, TV2.

Danskernes favorit-TV-serie “Badehotellet” tager hul på sin 9.sæson på mandag, og hvis man slet ikke kan vente, kan det første afsnit streames på TV2 Play på søndag aften.

Der er blevet fred i Danmark, men roen har ikke helt indfundet sig.

Hovedkarakteren Amanda, der spilles af Amalie Dollerup, kan endelig vende tilbage til hotellet, der de seneste fire år har været besat af den tyske værnemagt. Nu er tyskerne sendt tilbage, hvor de kom fra, og Amanda kan begynde at fjerne sporene efter dem i håb om, at stamgæsterne har mod på at holde endnu en sommerferie ved Vesterhavet.

Amanda kommer tilbage til Badehotellet efter fire svære krigsår. I de mellemliggende år er hun blevet mor til lille Frida. Foto: Mike Kollöffel, TV2.

Det har de heldigvis. Alle er ivrige efter at lægge krigen bag sig og nyde befrielsen sammen med kære, gamle venner. Opholdet kommer også til at byde på nye, overraskende bekendtskaber, blandt andre kommer pigerne Frida og Sarah til at sætte markant præg på den nye sæsonen på hver deres måde.

Hvem hjalp tyskerne

Men det skal snart vise sig, at selv om lysten er stor til nu endelig at få lov til at se fremad, er ubesvarede spørgsmål fra de fem besættelsesår med som en del af bagagen. Noget, der ikke bare lader sig ignorere og skylle ned med et glas kold hvidvin i strandkanten.
For hvem gjorde hvad under krigen? Hvem hjalp tyskerne? Hvem tjente penge på dem? Hvem så passivt til? Hvem gjorde modstand?

Så midt i den berusende befrielsessommer er det også opgørets tid. Og det kommer ikke til at gå stille for sig. Som Storm P. lakonisk bemærkede i dagene efter befrielsen: ”Så fik vi endelig fred. Nu mangler vi bare ro”.

Gamle og nye medvirkende

Et nyt ansigt i “Badehotellet” er også 16-årige Sarah, der er fru Fjeldsøs svenske barnebarn… og Edward Weyses datter. Foto: Mike Kollöffel, TV 2.

I dette afsnit er en lille afsløring af en person, der stopper i “Badehotellet”, så læs ikke videre, hvis du vil gennem overraskelsen til på mandag.

Selvfølgelig er mange af de gode, gamle karakterer med i den nye sæson, men seerne kan også glæde sig til at møde nye, spændende ansigter.

Gennem fem sæsoner spillede Ena Spottag køkkenpigen Martha, og nu entrerer så hendes celebre far. Jens Jørn Spottag spiller nemlig sagfører for grosserer Madsen – der portrætteres af Lars Ranthe – og han får ud over paragrafferne også øjnene op for flere af hotellets kvinder.

Bestyrerinden Amanda, som spilles af Amalie Dollerup, åbner sit elskede badehotel med sin lille datter, Frida, i skikkelse af treårige Lara Azimi-Busekist.

Ifølge Amanda er lille Fridas far en svensk mand og ikke den tyske løjtnant Kiessling, som hun ellers fik et gode øje til i forrige sæson, inden krigen skilte dem ad.

Birthe Neumanns fru Fjeldsø får besøg af sit barnebarn, Sarah – spillet af svenske Ella Hammarsten Liedberg – der er datter af en af de andre velkendte gæster, nemlig Jens Jacob Tychsens forfængelige skuespillerdiva Edward Weyse.

Også Sarah morfar, Marcus Hertz, som spilles af 71-årige Asger Reher, der er kendt fra Ørkenens Sønner, får en rolle i sæsonen.

Et brødrepar, som udgør to modstandsmænd, kommer også ind på “Badehotellet”, i form af skuespillerne Sigurd Dalgas og Morten Holst.

Mens de altså alle er nye, er en velkendt karakter derimod fortid.

Peter Andreas, som var gift med Bodil Jørgensens Molly, kunne ikke holde til nazisternes indtog, kunne TV 2 for nylig afsløre om handlingen.

Grunden til, at karakteren er skrevet ud, skyldes ifølge TV 2, at skuespilleren bag, Kristian Halken, ikke kunne få kalenderen til at gå op.

“Badehotellet ” får premiere på TV 2 Play den 6. februar og på TV 2 den 7. februar.

Mest sete i 2021

’Badehotellet’ blev sidste år for sjette år i træk den mest sete fiktionsserie på dansk tv – denne gang med rekordseertallet 1.669.000 seere. Og så ligger seertallet reelt noget højere, når streaming-sening også tages i billedet.

’Badehotellet’ var i 2021 den eneste serie, som havde millionseertal – dobbelt så mange seere som den næstmest sete serie i Danmark, TV 2-serien ’Hvide Sande

De otte tidligere sæsoner kan genses, hvis man har abonnement på TV2 Play.

Der er premiere på den nye sæson, der består af fem afsnit, søndag 6. februar på TV 2 PLAY og mandag 7. februar på TV 2.

Først publiceret: 1. februar 2022
Artiklen er sidst opdateret 16. februar 2022 kl. 15:04

Se, hvad vi ellers skriver om: