TV2-fotografer: Vi vil ikke arbejde med Simi Jan

TV2-kollegaer har i seks år klaget over den kendte journalists raserianfald og mobning. Selv afviser Simi Jan beskyldningerne og kalder det "temperament".

Udenrigs-korrespondenten Simi Jan fra TV2 er ikke så populær hos sine kolleger på TV-stationen. Her er hun fotograferet ved en prisoverrækkelse sidste år.

‘Ingen af tv-kanalens fotografer havde lyst til at rejse med, det var for farligt, så jeg måtte selv filme mine indslag.’

Sådan fortalte Simi Jan, TV 2’s kendte korrespondent, for nyligt til DSB’s magasin ”Ud & Se”, om hvorfor hun flere gange er taget alene til Afghanistan og selv har filmet sine indslag.

Men den udtalelse var åbenbart dråben, der fik bægeret til at flyde over for flere af TV2’s filmfotografer. Baggrunden for at de ikke rejser med Simi Jan afsted til verdens brændpunkter, er nemlig en helt anden.

En række fotografer, der enten er eller har været tilknyttet TV2, vil nemlig ikke mere arbejde sammen med Simi Jan. Men det har ikke noget at gøre med at turen går til Afghanistan eller andre farlige steder, skriver Ekstra Bladet, der har talt med seks nuværende og tidligere medarbejdere på TV2.

Klager gennem fem år

De seks journalistiske medarbejdere, der især er fotografer, fortæller enslydende til Ekstra Bladet, at de kategorisk har sagt nej til flere rejser med Simi Jan efter de har klaget over hendes opførelse flere gange de seneste år. Helt tilbage til 2016 kom de første klager over Simi Jan, og så sent som for tre måneder siden modtog TV2’s ledelse en klage over hendes opførsel.

Hos TV 2 vil chefredaktør på TV 2’s udlandsreaktion, Jakob Vissing, ikke kommentere sagen om Simi Jan.

– Jeg kan sige, at vi ikke kan kommentere konkrete personaleforhold, for det berører kun de involverede parter, siger han til Ekstra Bladet.

– Men uanset om du arbejder i Danmark eller i udlandet, skal der være en ordentlig tone. Når man arbejder i krigszoner og brændpunkter, kan stemningen være meget presset, og følelser og temperament kan sidde helt uden på tøjet, og i de situationer kan det koge over. Derfor er det også vigtigt for os, at der altid foregår en debriefing om de ting, vores medarbejdere har oplevet – også hvis det involverer tilspidsede situationer, hvor tonen er for hård, siger Jakob Vissing til formiddagsavisen.

Raserianfald og mobning

Ifølge Ekstra Bladet går de mange klager over Simi Jans opførsel på mange ting fra en alt for hård og grov tone til de rene raserianfald og mobning af TV2’s fotografer og andre kollegaer på tv-stationen. Men der er også klager over hendes uprofessionelle håndtering samt grove tone overfor både danske og udenlandske kilder og samarbejdspartnere. Ja, sågar har en fotograf forladt en reportagetur i udlandet i protest over hendes opførsel.

Ekstra Bladet skriver, at flere fotograferne, der har klaget over Simi Jan, rapporterer, at de trods gentagne klager ikke føler, at ledelsen på TV2 har gjort noget ved problemet.

Det stemmer da også overens med, at Simi Jan selv benægter overfor Ekstra Bladet, at hun nogensinde har hørt om klagerne.

Ja, jeg har temperament

– Jeg har temperament, og det har jeg altid haft, og det er noget, jeg er opmærksom på. Når man står i de der meget tilspidsede situationer, som man jo havner i, når det handler om krig, har jeg fået vredesudbrud, og så har jeg mistet kontrollen. Det er noget, jeg arbejder på, og som jeg har arbejdet på de seneste år, for det er klart, at der er ingen, der skal føle, at det ikke er rart at være i selskab med mig. Men der er ingen mennesker, der er perfekte, og det er jeg heller ikke, siger hun til Ekstra Bladet.

Simi Jan fortæller også, at hun ikke er bekendt med, at der har været konkrete klager over hende.

– Hvis der har været klager, er det noget, ledelsen har taget imod. Jeg har ikke modtaget andre klager, end at jeg på et tidspunkt er blevet gjort opmærksom på af ledelsen, at der er nogle af fotograferne, der synes, at jeg har et temperament, og at de ikke synes, det var særlig fedt, og det forstår jeg godt. Det er noget, jeg skal arbejde med, siger hun.

– Men jeg er ærgerlig over, at vi ikke har taget det i opløbet, og at jeg ikke har fået det at vide. Jeg kan godt tåle at høre kritik. For der er ingen mennesker, der er perfekte, og det er jeg heller ikke.

Først publiceret: 15. januar 2022
Artiklen er sidst opdateret 18. februar 2022 kl. 13:51

Se, hvad vi ellers skriver om: