X Factor-dommer Martin: De andre er totalt uduelige

Martin Jensen er tilbage som X Factor-dommer, og han har formået at kringle den, så han har fået alle sine drømmedeltagere - takket være sin jyske opvækst og sin erfaring med at prutte.

X Factor dommer Martin Jensen smiler med god grund meget bredere end sine to meddommere. Foto: Philip Davali, Ritzau Scanpix

For første gang i verdenshistorien ændrer “X Factor” nu en vigtig del af konceptet.

I stedet for at dommerne får én bestemt kategori, får de nu hver især en ung solist, en voksen artist og en gruppe.

Årets dommertrio består af X Factor-veteranen Thomas Blachman, dommerdebutanten Kwamie Liv og dj’en Martin Jensen, og de har selv fordelt talentmassen imellem sig.

Den jyske opvækst

Og der kommer Martin Jensens jyske opvækst ham til gavn, fortæller han.

– Hvis du spørger Thomas og Kwamie, så tror jeg, de vil sige, at det var totalt ulideligt. Men det er også, fordi de er totalt uduelige til at forhandle. Det må jeg godt nok indrømme. Jeg har aldrig hørt noget dårligere, siger en veloplagt Martin Jensen.

– Der kan man godt mærke, at de er fra København. De fatter jo ikke en skid af, hvordan man forhandler. Thomas ville jo købe en bil til fuld pris, hvis han kunne komme til det. Det er jo helt hallo, siger den verdenskendte dj med et stort grin.

Martin Jensen kommer fra Sorring nær Silkeborg, og det fornægter sig ikke.

Man kan tage manden ud af Jylland, men man kan ikke tage Jylland ud af manden.

– Der, hvor jeg kommer fra, er vi ligesom vant til at handle. Vi prutter om prisen, og så er det videre. Og jeg gjorde det samme med de kære deltagere. Så jeg fik præcis dem, jeg gerne ville have. Alle sammen.

Brugtvogns-forhandler

– Man kan kalde det brugtvognsforhandler – det er den metode, jeg brugte der, lyder det fra den 30-årige hitmager.

I sidste sæson, som samtidig var Martin Jensens dommerdebut, fik han de voksne solister over 23 år. Men hurtigt blev hans tre deltagere stemt ud, og der var ingen finaleplads til ham og hans artister.

Han har taget erfaringerne med sig og har valgt sine nye deltagere ud fra nogle helt andre parametre denne gang.

– Uden at gå alt for hårdt til det, så valgte jeg sidste gang meget efter, hvad jeg troede, faktisk godt kunne gå hen og blive til noget. Men det gik hurtigt op for mig, at det kan ikke lade sig gøre at tage en Serie 6-spiller og smide på landsholdet og forvente, at de bliver der.

– I år har jeg valgt at finde nogle, som er mere klar til den opgave, som “X Factor” er. Og så kan jeg kun bare håbe på, at de vil gøre mere ved det efterfølgende.

Hyggetjans

Apropos karrieren, så sætter dj’en bestemt ikke sin egen på pause, mens “X Factor” står på.

Den er fortsat hans førsteprioritet, understreger han.

– Der sker stadig noget på musiksiden, for det hjælper sgu ikke bare at lukke alt musikken ned, når det ligesom er mit levebrød. “X Factor” er mere en hyggetjans, end det er en stor økonomisk gevinst.

– Jeg synes bare, det er skønt og sjovt at være med, og det er også derfor, jeg er med igen, siger han.

“X Factor” har premiere i aften den 1. januar klokken 20 på TV 2.

Først publiceret: 1. januar 2022
Artiklen er sidst opdateret 23. februar 2022 kl. 13:24

Se, hvad vi ellers skriver om:

og