Høretelefoner viste vej til indbrudstyve

To mænd fra Serbien er mistænkt for mange indbrud efter Apples høretelefoner "AirPods" viste vej til tyvenes bolig.

Det var sådan nogle små høretelefon til at putte ind i øret, som viste vej til indbrudstyvene.

En formodet tyvebande sidder nu og er rigtig irriteret på Apples opsporing af enheder langt væk. Det er den funktion, hvor man kan lede efter sine forsvundne Apple-genstande, som iPhone, iPad, Mac og tilbehør som øretelefonerne AirPods.

Forleden morgen blev to mænd fra Serbien nemlig varetægtsfængslet, med begrundet mistanke om at stå bag flere indbrud i den seneste tid. Det skriver Fyens Stifttidende.

Da en husejer i Nyborg vendte hjem lørdag aften,  havde der været indbrud i hjemmet, og tyvene var bl.a. løbet med nogle af de små AirPods øretelefoner.

Mandens nevø blev sat til at holde øje med de forsvundne AirPods via Apples “Find-funktion”. Her var det muligt at se hvor høretelefonerne sidst var set, samt få besked hvis de igen dukker op.

Allerede dagen efter indbruddet var der bid. De forsvundne AirPods blev aktiveret på en adresse i byen Korinth på Fyn.

Gav politiet besked

Oplysningerne blev videregivet til politiet, som mødte op på adressen.

“Ved første besøg fandt betjentene ingen personer i ejendommen, men kunne gennem vinduet se, at der både lå Airpods og flere andre af de registrerede tyvekoster på bordet. Derfor aftalte de med overboen, at han skulle kontakte dem, såfremt der igen blev aktivitet på adressen”, fortalte anklageren i retten, skriver Fyns Stiftstidende.

Allerede mandag morgen ved 7-tiden var der igen aktivitet på adressen, lød det fra naboen overfor politiet, som under to timer senere kunne anholde to serbiske mænd, på henholdsvis 37 og 53 år, på adressen.

De to mænd er nu varetægtsfængslet frem til d. 21/12, og i den periode vil politiet indhente DNA og fingeraftryk fra gerningsstederne, samt data fra mændenes telefoner.

Derudover skal de sammenholde indbruddene med overvågningsvideoer samt flere andre uopklarede indbrud, primært på Sydfyn.

De to mænd ankom til landet d. 30/11, sammen med en tredje som politiet nu leder efter. De har forklaret, at de søgte job i rengøringsbranchen.

I alt blev der fundet 42 tyvekoster på adressen, og mindst én af dem sladrede hjem til ejeren om det nye opholdssted.

Først publiceret: 12. december 2021
Artiklen er sidst opdateret 28. februar 2022 kl. 13:18

Se, hvad vi ellers skriver om:

og