Superråd mod coronasmitte: Luft ud

Vi er flere sammen indendørs i den kolde tid, og derfor er et af Sundhedsstyrelsens superråd mod smitte: Luft ud

Vi har taget hul på vinteren, og så går vi ind.

Med de lavere temperaturer ude i det fri, øges risikoen for smitte, fordi vi samles mere indendørs. Det er sværere at holde afstand og sikre en god hygiejne.

Det er derfor en god idé at sørge for at huske at lufte ud med jævne mellemrum.

Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen

Derfor anbefaler Sundhedsstyrelsen udluftning og ventilation som et vigtigt supplement til øvrige anbefalinger for at hindre coronasmitten i at brede sig.

”Når vi i højere grad opholder os indenfor, er det derfor en god idé at sørge for at huske at lufte ud med jævne mellemrum, og at der er god ventilation i lokaler, der har offentlig adgang, som institutioner, kontorer og butikker”, siger Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm.

Han oplyser, at der  generelt mindre smittespredning i lokaler, hvor der er god plads til alle i rummet, i lokaler med god udluftning eller ventilation og når aktiviteterne foregår udendørs frem for indendørs.

Hold hverdagen kørende

I deres anbefalingerne forklarer Sundhedsstyrelsen, hvordan vi kan holde vores hverdag kørende og samtidig forebygge, at smitten spreder sig.

”Hvis man er smittet eller oplever symptomer på COVID-19, er det helt afgørende, at man isolerer sig. Det er det allerbedste værktøj til at undgå, at smitten breder sig i samfundet og til at beskytte dem, der er i øget risiko for at få et alvorligt forløb med COVID-19,” forklarer Søren Brostrøm.

Søren Brostrøm understreger samtidig, at vi stadig skal huske at hoste i ærmet, vaske hænder eller bruge håndsprit, forsøge at undgå tæt kontakt til andre end de allernærmeste, og holde fysisk afstand i det offentlige rum.

Du kan læse anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen her

 

Først publiceret: 5. december 2021
Artiklen er sidst opdateret 28. februar 2022 kl. 13:09

Se, hvad vi ellers skriver om:

og