Godt nyt: Nu får du mere i ATP

ATP forhøjer pensioner med historiske 30 milliarder kroner. Se hvor meget mere du får.

ATP har gjort det godt med stærke investeringsafkast og rekordresultater over de seneste tre år. Det betyder, at ATP nu skruer op for pensionerne.

Stigningen er den største i ATP’s historie. 30,4 milliarder kroner giver alle 5 millioner medlemmer en større pension resten af livet.

Stiger 4 procent

ATP Livslang Pension stiger 4 procent fra 1. januar 2022.

Stigningen gælder alle ATP’s medlemmer, både de nuværende og fremtidens pensionister, resten af livet.

”Det er meget glædeligt, at ATP fortsætter med at levere så stærke resultater på investeringssiden. Vores finansielle resultater over særligt de sidste tre år gør, at vi har økonomi til at hæve udbetalingerne med et uhørt stort milliardbeløb, som kommer alle vores medlemmer til gode. For næsten 40 pct. af pensionisterne herhjemme er ATP Livslang Pension deres eneste pensionssupplement til folkepensionen, så det her er et løft, der betyder noget, for mange, mange tusinde pensionister i Danmark, resten af deres liv,” siger Bo Foged, administrerende direktør i ATP.

ATP Livslang Pension er en ydelse, som omfatter næsten alle på det danske arbejdsmarked. Hvert år udbetaler ATP mere end 17 milliarder kroner til medlemmerne, og det tal stiger med cirka 700 millioner kroner om året fremover. Forhøjelsen kommer fra de økonomiske reserver.

”30 milliarder kroner er – også for et selskab af ATP’s størrelse – rigtigt mange penge. Men vi har råd til det, fordi vores afkast har været så ekstremt gode i flere år, at vores formue i dag er på over 900 milliarder kroner. Det er medlemmernes penge, vi investerer, og vi er meget bevidste om den tillidserklæring, det er fra danskernes side. For ATP gælder det om at sikre grundtrygheden for alle pensionister, og derfor er det meget tilfredsstillende for os at kunne øge pensionerne så markant. For selvfølgelig skal danskerne have glæde af det, når deres indbetalinger hos os bliver så meget mere værd,” siger Bo Foged fra ATP.

Hvor meget stiger ATP’en i kroner og øre?

For en gennemsnitlig 66-årig pensionist med 17.000 kroner i årlig pension (2020) fra ATP betyder en stigning på 4 procent cirka  14.300 kr. mere i samlet ATP-pension set over den forventede restlevetid. På årsbasis er der tale om en stigning på cirka 700 kroner.

For en 66-årig pensionist med fuld ATP-pension (25.200 kroner i 2020) stiger den samlede udbetaling i resten af pensionistens levetid med mere end 20.000 kroner.

ATP har aldrig tidligere forhøjet pensionerne med så stort et beløb for samtlige medlemmer. Man skal tilbage til 1993, før ATP forhøjede pensionerne i samme størrelsesorden. Dengang fik pensionisterne 4 procent mere, mens de øvrige medlemmer fik 3,6 procent.

Sidste gang ATP forhøjede udbetalingerne for alle medlemmer var i 2017, hvor alle pensioner blev hævet med 1 procent.

Først publiceret: 25. november 2021
Artiklen er sidst opdateret 3. december 2021 kl. 11:31

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og