Ilse Jacobsen har fået lymfekræft

Den 61-årige forretningskvinde, der er kendt for sine gummistøvler, er indlagt på Rigshospitalet, og fortæller, at hun ikke tør sove, fordi hun er bange for ikke at vågne igen.

Foto: Nikolai Linares, Ritzau Scanpix

Forretningskvinden Ilse Jacobsen, der især er kendt for sine farvestrålende gummistøvler, har fået lymfekræft.

Det skriver Helsingør Dagblad, som har talt med den 61-årige designer, der er indlagt på Rigshospitalets afdeling for blodsygdomme.

Ilse Jacobsen fortæller til dagbladet, at hun ‘afkræftet, ked af det og bange’, samt at hun tager sovepiller, fordi hun er bange for at falde i søvn.

Tør ikke lukke sine øjne

Ilse Jacobsen har fået lymfekræft, men at hun har gode behandlingsmuligheder, ifølge lægerne.

Hun fik diagnosen for tre uger siden efter en lang række smertefulde undersøgelser.

-Nu har jeg sagt ja til at få nogle sovepiller for første gang i mit liv, for jeg tør ikke lukke mine øjne.

-De står på vid gab, for jeg er bange for, at jeg ikke vågner igen, hvis jeg lukker dem.

Gik i chok

Ilse Jacobsen siger til Helsingør Dagblad, er hun har en stærk vilje til at overleve, men også at hun gik i chok over at få kræft-diagnosen, samt at hun er bange for at sygdommen bliver hendes død.

Ilse Jacobsen har tidligere været meget åben om, at hun har leddegigt i svær grad. Bl.a. fik hun kemoterapi mens hun medvirkede i DR’s populære program, “Løvens hule” fra 2015 til 2018.

-Da vi lavede første afsnit af ‘Løvens Hule’, var jeg ude at kaste op hvert femte minut, har hun fortalt til Alt for Damerne.

»Jeg var så dårlig, men de kunne jo ikke bruge en ‘stand-in’ for mig. I dag får jeg biomedicin, som jeg skyder mig selv med en gang om ugen, og det skal jeg gøre resten af livet. Men det er biomedicinen, der holder mig fra rullestolen.«

Først publiceret: 19. november 2021
Artiklen er sidst opdateret 3. december 2021 kl. 11:26

Se, hvad vi ellers skriver om:

og