Husker du Malala? Nu er hun gift

Malala har utrætteligt arbejdet for pigers rettigheder siden Talebans mordforsøg i 2012. Nu bor hun i England, er uddannet på Oxford Universitet, og altså nygift.

Malala med sin mand, Asser Malik, og sine forældre, Ziauddin Yousafzai og Toor Pekai Yousafzai ved bryllupsceremonien i England. Foto: Ritzau Scanpix.

Husker du Malala Yousafzai, der i 2012 som 15-årig blev skudt af Taleban i Pakistan, fordi hun kæmpede for pigers ret til at gå i skole?

Den unge Malala er nu blevet 24 år, bor i Birmingham i England med sin familie og i går blev hun gift med Asser Malink, der er driftsleder på “The Pakistan Cricket Board” i Lahore.

På de sociale medier skriver Malala:

“I dag markerer en special dag i mit liv. Asser og jeg har knyttet bånd, så vi er partnere for livet. Vi fejrede det med en lille Nikkah ceremoni i vores hjem i Birmingham med vores familier.

Send os dine bønner. Vi er spændte på at tage hul på den rejse, der ligger foran os.”

Efter mordforsøget på Malala i 2012, blev hun og faderen fløjet til England, hvor hun blev opereret og genoptrænet. Derefter forblev hun og forældrene samt hendes to små brødre i England, hvor de bosatte sig i Birmingham.

To år efter mordforsøget blev Malala den yngste modtager af Nobel Fredspris nogensinde, da hun i 2014  blot 17 år gammel fik prisen for sit utrættelige – nu internationale – arbejde for pigers rettigheder.

Sidste år blev Malala færdiguddannet på Oxford University i England med eksamen i filosofi, politik og økonomi.

Først publiceret: 11. november 2021
Artiklen er sidst opdateret 3. december 2021 kl. 11:20

Se, hvad vi ellers skriver om: