Vind selvbiografien: Mit liv, min linedans

Selvbiografien "Mit liv, min linedans" er skuespilleren Sonja Oppenhagens ærlige fortælling om at kæmpe mod fordomme og modgang og samtidig et blik ind i 63 års dansk teater- og skuespilhistorie.

Mit liv min linedans - Sonja Oppenhagens fortælling om at kæmpe mod fordomme og modgang.

”Jeg er født i dur, og der har jeg bevæget mig det meste af mit liv. For mig skinner solen, og glasset er halvt fyldt, men når det er sagt, så tiltrækkes jeg af mol. Gennem mit liv er det de store tunge dramaer, der har tiltrukket mig.”

Sådan forklarer Sonja Oppenhagen selv sit livs op- og nedture.

I den nye selvbiografi “Mit liv, min linedans” åbner den folkekære skuespillerinde Sonja Oppenhagen op for et liv præget af mange opgør; opgøret med den svigtende far, det professionelle opgør med lillepigerollen og opgøret med barndommen og længslen efter trygheden, til hun finder sig selv og lander i et lykkeligt ægteskab og som mor til to.

Det er historien om troen på friheden og kunstnerisk integritet og en evig søgen efter kreativiteten.

Sonja Oppenhagen har stået på scenen, siden hun begyndte som balletbarn på Det Kongelige Teater for over 60 år siden, og derfor er selvbiografien også et indblik i dansk teaterhistorie. Det er også historien om Sonjas rejse fra barnestjerne til uddannet skuespiller og de store roller i blandt andet Matador og Badehotellet, der har gjort hende til den folkekære skuespiller, hun er i dag.

Vind bogen

72-årige Sonja Oppenhagen var oprindeligt uddannet balletdanserinde, men blev siden uddannet skuespiller på Odense Teaters Elevskole. Hun er især kendt for sine tv-roller i blandt andet Matador og Badehotellet, men har også spillet på alle store danske teaterscener.

Bogen er netop udkommet og koster 300 kroner.

Forlaget Lindhardt og Ringhof og SeniorNews udlodder sammen tre eksemplarer af den nye bog “Mit liv, min linedans”.

Vinderne bliver udtrukket onsdag den 10. november 2021.

Vindere er Birgitte Held Pedersen, Mørke, Lone Mørk Hansen, Rødekro og Birthe Ulrik, Dragør. 

Først publiceret: 2. november 2021
Artiklen er sidst opdateret 3. december 2021 kl. 11:13

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og