Vintertid: Husk dette til dit kæledyr

Når urene stilles til vintertid, rykker de mørke timer tættere på. Husk derfor også reflekser og lys på dyrene.

Husk at din hund også skal være synlig i den mørke tid.

Søndag bliver urene stillet til vintertid

For mange dyreejere betyder det, at lufteturene nu foregår i mørke. Dagene bliver mørkere, og generelt bliver det sværere at se hinanden i trafikken.

Dyr skal være synlige

Udover at du selv skal være synlig, er det ifølge Dyrenes Beskyttelse også vigtigt, at dit kæledyr har reflekser eller lys på, når I bevæger jer ud.

“Det er vigtigt at sørge for reflekser eller lys på sine dyr, når man går tur med dem i skumring eller dæmring og efter mørkets frembrud. Udover at hunde skal have reflekser på, er det også vigtigt at huske heste, hvis man rider langs vej. Det kan være reflekshalsbånd, reflekssnor eller en lygte,” siger Yvonne Johansen, dyreværnschef ved Dyrenes Beskyttelse.

Opfordringen gælder ikke kun hunde og heste men alle dyr, som bliver luftet i trafikken.

Dobbelt så mange hunde påkøres

Dyr er fysisk meget tættere på jorden, end mennesker er, og de er derfor svære at se for en bilist. Derfor råder Dyrenes Beskyttelse til både at have refleks eller lys på snoren og på dyret selv.

Tal fra Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral viser tydeligt, at antallet af påkørte hunde i november og december er dobbelt så højt som antallet af påkørte hunde resten af året.

De henvendelser som Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral får, er primært om hunde der er stukket af fra haver eller ejer på gåturen. Derfor opfordrer Dyrenes Beskyttelse til at have refleks eller lys på sin hund, også når den lukkes ud i haven.

Først publiceret: 31. oktober 2021
Artiklen er sidst opdateret 3. december 2021 kl. 11:11

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og