Nick Hækkerups hustru vil være politibetjent

Hvis 50-årige Petra Hækkerup gennemfører uddannelsen, bliver hendes mand, justitsminister Nick Hækkerup, hendes øverste chef.

Nick Hækkerup og hustruen, Petra Freisleben Hækkerup ved bal hos dronning Margrethe. Foto Keld Navntoft/ Ritzau Scanpix

»I de mere end to år jeg har været landets justitsminister, har jeg mødt utallige politibetjente.« Sådan skriver justitsminister Nick Hækkerup i et Facebook-opslag. Men nu tyder noget på at hans egen kone, Petra Freisleben Hækkerup, kan blive en af de politibetjente, som han kan møde fremover. Hun vil nemlig skifte karrieren som landskabsarkitekt ud med en i den blå uniform.

For nyligt har Petra Freisleben Hækkerup bestået optagelsesprøven til politiuddannelsen, og hun starter på Politiskolen i Brøndby i november 2021. Uddannelsen til politibetjent tager to år og fire måneder.

Stolt af sin kone

På Facebook sammen med en flot feriebillede af de to, skriver justitsminister Nick Hækkerup sådan her:

“Hende her – min kone Petra – er jeg stolt af. 1. november 2021 har hun første skoledag som politielev på Politiskolen i Brøndby. I en alder af 50 år har hun valgt at skifte karrierespor fra landskabsarkitekt til politibetjent. Jeg ved, hvad det kræver både psykisk og fysisk at blive optaget på Politiskolen. At Petra kunne det midt i livet, understreger kun den viljestyrke og dedikation, jeg altid har beundret hende for”.

Nick Hækkerup og Petra Hækkerup på justitsministerens Facebook-profil. Foto: Privat.

“Det er en drøm, hun har haft længe, og det er en drøm jeg vil bakke op om og støtte 100 procent. For hun har ikke fortjent mindre. Desuden ved jeg, at hun vil arbejde for at blive en dygtig betjent i en tid, hvor vi har brug for endnu flere af den slags.”
“I de mere end to år jeg har været landets justitsminister, har jeg mødt utallige politibetjente. Unge og ældre og fra alle dele af landet. Hver eneste af dem har gjort indtryk på mig. Deres ro, faglighed og professionalisme betyder, at vi Danmark har stor tiltro til vores politi og føler os trygge, når vi møder dem. Vores samfund kan ikke fungere uden dem.”
“Nu skal Petra være en del af det arbejde. Jeg ved, at hun har evnerne, og jeg kunne ikke være mere stolt over min modige og seje kone.”

Først publiceret: 30. september 2021
Artiklen er sidst opdateret 2. maj 2022 kl. 11:07

Se, hvad vi ellers skriver om:

og