Se første film fra den nye Hvidstengruppe 2 – kvindernes historie

Bodil Jørgensen er tilbage som den karismatiske Gudrun Fiil i den nye Hvidsten-film, som fortæller kvindernes historie efter mændene blev henrettet.

Bodil Jørgensen er stadig centrum i familien Fiil - som Gudrun Fiil.

En af årets mest imødesete danske film er på vej. Om godt 100 dage kommer opfølgeren til den mest succesfulde danske 2. Verdenskrigsfilm nogensinde, Hvidstengruppen.

Og nu kan publikum se det første smugkig af filmen, “Hvidstengruppen 2 – de efterladte”, som denne gang er kvindernes historie.

Regner Grasten Film og instruktøren Anne Grethe Bjarups skabte i 2012 “Hvidstengruppen” fra 2012, der blev set af over 765.000 mennesker.

Nu har den samme gruppe i et stykke tid været i gang med at indspille efterfølgeren, “Hvidstengruppen – de efterladte”, hvor kvindernes historie bliver fortalt.

Handlingen

“Hvidstengruppen 2 – de efterladte” starter, hvor den første film, Hvidstengruppen, sluttede. Samme dag endda.

Filmen følger Tulle Fiil og hendes søster Gerda Fiil, der dømmes til rædslerne i et tysk fængsel. Deres far, bror og Tulles mand er blevet henrettet. Tulle må efterlade sit barn Gulle på to år hos Tulles mor, Gudrun.

Vi følger Tulle og Gerda som krigsfanger ned gennem Tysklands krigsrædsler, mens Gudrun kæmper med alt, hvad hun har, for at få sine døtre hjem til kroen i Hvidsten.

Stærkt kvindecast

Der er tre kvindelige skuespillere i front. Marie Bach Hansen fra DR’s Arvingerne og senest TV 2’s Hvide Sande vender tilbage til rollen som Tulle, der må så grueligt meget igennem.

Laura Winther Møller spiller Tulles traumatiserede søster Gerda, der kæmper en indre og skrøbelig kamp om at komme tilbage til det normale liv igen.

Som pigernes mor Gudrun, der klynger sig til et spinkelt håb om at se sine døtre i live igen, er Bodil Jørgensen tilbage i Fiil-familien. Hun har senest haft glansroller i bl.a. De forbandede år og Hvor kragerne vender.

Et stort persongalleri fortrinsvis bestående af kvindelige skuespillere inkluderer også Ellen Hillingsø i rollen som fangen Monica Wichfeld, der er med til at holde Tulle i live.

Først publiceret: 13. september 2021
Artiklen er sidst opdateret 3. december 2021 kl. 10:30

Se, hvad vi ellers skriver om: