19 hunde reddet fra forfærdelige forhold

9 hvalpe og 10 voksne hunde blev via godt samarbejde med ejeren reddet fra en hård skæbne. Den ansvarlig ejer samarbejde med Dyrenes Beskyttelse om at aflevere hundene.

19 hunde er netop reddet fra rystende forhold i Nordjylland.

Meget beskidte forhold, indelukket i en stue og frygtsomme overfor deres reddere.

I alt 19 hunde blev reddet fra et værre hundeliv, da Dyrenes Beskyttelse rykkede ind med dyreredningsbiler, personale og megen erfaring fra lignende store sager.

En stor flok hunde var vokset en nordjysk mand over hovedet, og det var derfor nødvendigt at gribe ind for at redde hundene.

Hundene gik i en uhygiejnisk stue med afføring på gulvet, og der var tale om en blanding af både voksne hunde og hvalpe. Heldigvis var ejer i høj grad interesseret i at gøre det bedste for sine hunde:

”Det var en meget ansvarlig og samarbejdsvillig ejer, vi mødte i denne sag. Hundene blev uproblematisk og hurtigt overdraget til os, så vi kunne komme i gang med det store dyreværnsarbejde. I en sag som denne med så mange hunde kræver det, at vi bruger vores store kapacitet for at få enderne til at mødes”, siger internatsleder på Nordjyllands Internat Karina Fisker.

Hundene er alle blandingshunde af større hunderacer som labrador, schæfer, husky og lignende racer.

Hjælpen er på vej

19 hunde, hvoraf flere af dem er voksne store hunde og flere kuld hvalpe, kræver både logistik, erfaring og viden at redde. Der ankom derfor både en frivillig kredsformand, internatsmedarbejdere og en dyrlæge fra Dyrenes Beskyttelse for at bistå med det store arbejde på redningsdagen. Derudover ankom der fire dyreredningsbiler fra Dyrenes Beskyttelses internater for at få plads til alle hundene.

Ved selve afhentningen blev hundene enten båret varsomt eller ført i snor hen til en af dyreredningsbilerne.

”Hundene var urolige og nogle af dem også frygtsomme og nervøse, da vi hentede dem, men det lykkedes os i fællesskab at få dem med i dyreredningsbilerne. Når selve redningen er overstået, venter der et stort arbejde med dyrlægetjek, sundhedsvurdering og et til tider meget stort arbejde med hundenes mentale tilstand. For nogle af hundene kræver det en lang proces med træning og socialisering, så de kan blive trygge i deres nye hjem uden deres oprindelige flok”, siger Karina Fisker.

Kræver arbejde med tilvænning

De voksne hunde kræver en stor tilvænning til mennesker, et stort socialiseringsarbejde og basistræning, før de er klar til nye hjem. Et arbejde, der bliver varetaget på internatet.

Hvalpene skal placeres i nye, trygge hjem, hvor der er overskud, tid og viden om, hvordan man håndterer en hund med særlige behov. Både hvalpene og de store hunde kræver ekstra arbejde fra den nye familie, hvor der skal sættes fokus på renlighedstræning, stort socialiseringsarbejde og alene-hjemme-træning.

14 af hundene blev kørt til Nordjyllands Internat, mens de resterende fem kom til Brande Internat. Tre af hundene klarede den desværre ikke på grund af en kombination af dårligt helbred og mental tilstand.

Se videoen fra redningsoperationen af hundene her:

Først publiceret: 10. september 2021
Artiklen er sidst opdateret 3. december 2021 kl. 10:28

Se, hvad vi ellers skriver om: