Politiet har stor advarsel til borgere: Gør ikke dette

Ældre bliver ringet op af falske bankmænd og betjente. Senest hævede kriminelle et sekscifret beløb på 65-årigs konto. Politiet advarer borgere.

Politiet kommer nu med en usædvanlig melding: En stor advarsel til borgere.

Modtager du opkald fra myndigheder eller virksomheder, hvor du bliver bedt om at udlevere bankkoder, kreditkortoplysninger eller personfølsomme oplysninger, så afbryd opkaldet og kontakt politiet på telefon 114.

Advarslen kommer, efter flere sager med ældre, der har fået opkald fra personer, der udgiver sig for at være fra politiet eller banken.

De falske bankmænd og betjente overtaler ældre til at oplyse kontonummer, NemID og efterfølgende til at udlevere Dankort eller andre kreditkort til en person, der møder op ved den ældres bolig.

Hævede sekscifret beløb på 65-årigs konto

Senest gik det ud over en 65 årig mand fra Køge, der blev snydt af en falsk betjent.

Den falske betjent ringede til den 65-årige og sagde han kom fra politiet i Sønderjylland. Den falske betjent havde på klingende jysk forklaret den 65-årige, at hans bankkonto var blevet hacket, og at hans penge derfor skulle sikres.

Den falske betjent var meget overbevisende og fik overtalt den 65-årige til logge på sin netbank og overføre pengene til et kontonummer, han fik oplyst. Den 65-årige oplyste også sine NEM-ID koder til manden i telefonen.

Efterfølgende opdagede den 65-årige, at der manglede et større sekscifret beløb fra hans konto. Han fattede mistanke og kontaktede politiet, som desværre måtte bekræfte hans mistanke – han havde været udsat for bedrageri.

Politiet efterforsker nu sagen, for at finde frem til, hvem der har fået fingre i den 65-åriges penge. Den 65-årige blev vejledt om at gøre indsigelse til banken.

“En stor advarsel skal lyde til borgerne i den forbindelse. Politiet ville aldrig bede om den slags oplysninger fra borgerne,” lyder det fra politiet i en meddelelse.

 

Først publiceret: 10. juli 2021
Artiklen er sidst opdateret 3. december 2021 kl. 9:46