Tillykke: Allan Mortensen fylder 75 år

Allan Mortensen med den fabelagtige stemme og de karakteristiske krøller, slog igennem som Judas i den kontroversielle "Jesus Christ Superstar" i 1972. Se videoen, hvor han synger sit udødelige dansktop-hit "Musikalske venner".

Allan Mortensen kom på alles læber i 1972, da han fik rollen – og et kæmpe gennembrud – som Judas i årtiets musikalske forestilling “Jesus Christ Superstar”, da den kontroversielle Andrew Lloyd Webber rockopera blev oversat til dansk af Johannes Møllehave.

Ja, faktisk var der demonstrationer af unge kristne hver aften udenfor Falkoner Centret, mens stykket spillede.

Allan Mortensen på forsiden af Vi Unge bladet i begyndelsen af 1970’erne, da “Jesus Christ Superstar”-feberen rasede.

Gennem hele karrieren har Allan Mortensen med de karakteristiske køller, spredt sig over både musik og skuespil i en lang række musikalske og teatermæssige forestillinger. Han sang endda også klassisk i G.F. Händels Messias med sin fabelagtige stemme.

Hittede med “Musikalske venner”

I 1980 og 1981 deltog han i Dansk Melodi Grand Prix med henholdsvis en fjerde- og en andenplads til følge, men i 2003 slog han alle rekorder med det ikoniske dansktop-hit, “Musikalske Venner”.

I de senere år har han optrådt i en lang række sammenhænge, ofte som forsanger med forskellige orkestre som Ib Glindemanns bigband eller i tv-programmer som Hit med sangen.

Han er desuden den stolte far til sangeren Veronica Mortensen.

Hør og se Allan Mortensen synger i 2012 sit dansktop-hit, “Musikalske venner” på TV2 Charlie herunder:

Ups! We kunne ikke finde din formular.

Først publiceret: 27. april 2021
Artiklen er sidst opdateret 28. februar 2022 kl. 14:17

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og