Videoopskrift: Sådan bager du lækre, varme hveder

Store Bededag og varme hveder hænger uløseligt sammen, og du kan imponere dine gæster og familie med selv at bage en bradepande med varme, skønne hveder.

På fredag er det Store Bededag, og det betyder, at vi skal sætte tænderne i dejlige, varme hveder med smør og syltetøj torsdag aften.

I denne uges video-opskrift er det kendisbagere Mette Grønbjerg og hendes datter, Vigga, der bager lækre hveder med en skøn og nem opskrift, som du også nemt kan bruge og imponere dine gæster med.

Hvedernes historie

De varme hveders historie er, at de i sin tid blev opfundet hos bageren, der også gerne ville holde bededagen fri. Så bageren bagte hvederne dagen inden St. bededag, og så kunne folk selv riste dem, når de fik lyst til frisk brød. De er super lette og lækre at lave, også selvom dagen ikke er hellig!

Den klassiske gærdej med kardemomme minder lidt om fødselsdagsboller, men når du sætter bollerne tæt på bradepanden, får du den klassiske firkantede hvede.

Spis hvederne lige fra ovnen, lune eller ristet næste dag – de smager skønt.

Store bededag og hvedeknopper hænger uløseligt sammen, og derfor skal du selvfølgelig bage den varme hvede til helligdagen. Men altså, den smager også godt en uhøjtidelig mandag, så bag de skønne hveder hvornår du vil!

Klik på billedet og se opskriften på varme hveder:

 

Først publiceret: 26. april 2021
Artiklen er sidst opdateret 7. maj 2021 kl. 14:50