Vind spændende bog: Kvinden der samlede verden

Vind Eva Tinds nye dramatiske, biografiske roman om den danske zoolog, Marie Hammer, der rejste jorden rundt for at bevise, at kontinenterne en gang var forenet.

Eva Tind er en anmelderrost forfatter med blandt andet et portræt af stumfilmskuespillerinden Asta Nielsen. Denne gang har 47-årige Eva Tind kastet sig over den danske zoolog, Marie Hammer, der levede fra 1907 til 2002.

Gennem 40 år rejse hun jorden rundt ene kvinde med ét formål: hun vil bevise, at verdens kontinenter på et tidspunkt har været forenet.

Samtidig med at Marie Hammer gennem årene drømmer om at stifte familie, så insisterer hun trods tidens normer, på, at en mand aldrig må stille sig i vejen for hendes forskning.

Eva Tind har tidligere skrevet et portræt af stumfilmskuespillerinden Asta Nielsen.

Første kvinde med Knud Rasmussen

Som den første kvinde er hun med på Knud Rasmussens 7. Thule-ekspedition i 1932. Siden rejser hun selv midler til sine månedlange ekspeditioner, og doktordisputatsen skriver hun som ulønnet forsker hjemme fra køkkenbordet med fire børn omkring sig.

Først 30 år efter sin første ekspedition ændrer Marie Hammer verdenshistorien. I kræft af sine vedholdende bestræbelser lykkede det hende at samle verden, men samtidig må hun erkende, at familien i hendes fravær har slået sprækker.

“Kvinden der samlede verden” er en historie om en enestående og fantastisk videnskabskvindes forbundenhed med naturen og længsel efter at sætte spor i verdenshistorien.

“Kvinden der samlede verden” er udkommet på forlaget Gyldendals og koster 299,95 kroner.

Vind bogen

Gyldendal har doneret 3 bøger til Faglige Seniorer. Du kan deltage i konkurrencen om Eve Tinds roman om Marie Hammer, der udkommer i denne uge.

Du kan deltage i konkurrencen på Faglige Seniorers Facebook-side – eller udfylde kuponen herunder.

Vi trækker tre vindere tirsdag 27. april 2021.

Ups! We kunne ikke finde din formular.

Først publiceret: 19. april 2021
Artiklen er sidst opdateret 28. februar 2022 kl. 13:57

Se, hvad vi ellers skriver om: