Har du sommerhus? Tjen skattefrit på udlejning

Som sommerhusejer kan du tjene 42.700 skattefrit på udlejning i 2021. Hvordan påvirker det din efterløn, pension og tillæg, hvis du lejer ud? Se det her.

På grund af corona er det populært som aldrig før at leje sommerhus i Danmark. Ejer du et sommerhus, har du derfor en ekstra god mulighed for at tjene ekstra penge i år.

Er du så heldig at have et sommerhus, kan du tjene 42.700 skattefrit i 2021, hvis du lejer ud via et bureau, som indberetter til SKAT. (I 2020 var det 60.000 kroner)

SKAT af udlejning af sommerhus

Der er ingen grænse for antallet af dage, du kan leje dit sommerhus ud.

Der er kun ét bundfradrag for udlejning pr. fritidshus. Er I to ejere af sommerhuset, kan I altså ikke begge tjene 42.700 kroner skattefrit.

Overstiger indtægterne bundfradraget, er det kun 60 procent af det beløb, du skal betale skat af.

Hvis du lejer ud privat, skal du være opmærksom på, at bundgrænsen så kun er 11.700 kroner.

Læs mere på skat.dk

Hvordan påvirker en lejeindtægt pension, tillæg og boligydelse?

Vi har spurgt Faglige Seniorers socialrådgiver, Carsten Riis om, hvordan en lejeindtægt påvirker din pension og tillæg.

“Skattefri indtægter påvirker ikke beregning af pensionstillægget, forklarer Carsten Riis. “Det glæder både for folkepensionister og førtidspensionister.”

“Hvis du tjener penge på at udleje et værelse, din bolig eller dit sommerhus, påvirker det ikke beregning af ydelser, hvis du holder dig indenfor grænsen af den skattefri indtægt.”

“Det påvirker heller ikke folkepensionens grundbeløb. Lejeindtægter, renteindtægter, andre pensioner, ATP med videre er ikke arbejdsindtægt og påvirker ikke grundbeløbet,” siger socialrådgiveren.

Læs meget mere om fradrag ved udlejning af bolig, sommerhus, bil og båd på SKATs hjemmeside om deleøkonomi

Først publiceret: 29. marts 2021
Artiklen er sidst opdateret 7. maj 2021 kl. 14:26