Jeg får svært ved at bruge pengene

Heldig Joker-vinder i tresserne får gevinst på 26 millioner kroner: Vi bliver i vores billige lejlighed.

En mand i tresserne fra Hillerød vandt forrige lørdag 26 millioner kroner på Joker. For at være helt præcis: 26.303.012 kroner.

Den heldige vinder plejer at tjekke sine kuponer søndag morgen på computeren – over morgenkaffen og en cigaret.

”Der var ikke noget på Lotto, så det var jeg lidt træt af. Jeg plejer trods alt at vinde en 50’er. Men så så jeg, at der godt nok var mange af Joker-tallene, der lignede hinanden. Så de blev da gennemgået en del gange – og så var mine øjne ved at rulle ud af hovedet”, fortæller han.

De nye mange millionær har fortsat svært ved at fatte, at han pludselig er blevet stenrig.

”Jeg tror stadig ikke, at jeg helt har forstået, hvor mange penge, det egentlig er”, siger han om de over 26 millioner gevinst-kroner.

Gider ikke et stort hus

Han har dog gjort sig nogle tanker om, hvad han vil bruge den store gevinst til. Han vil holde op med at arbejde – for penge vel at mærke.

”Jeg arbejder blandt andet som hjælper for nogle handicappede. Men jeg har tænkt mig at kvitte jobbet, og så finde noget, jeg kan gå rundt og hygge mig med. En ny hobby af en art. Nu behøver jeg jo ikke at arbejde. Men nogle af disse mennesker har jeg været hos så længe, at jeg ikke nænner at slippe dem. Så der har jeg tænkt mig at hjælpe frivilligt fra nu af”.

Vinderen indrømmer, at han nok umiddelbart får lidt svært ved at bruge de mange penge. Han har for eksempel ikke tænkt sig at flytte fra ham og konens billige lejelejlighed til en luksusbolig.

”Hvis man får et stort hus, er der simpelthen så meget, man skal tage sig af, og det gider jeg ærlig talt ikke, lyder det.

Den anden grund er af mere personlige årsager.

”Min kone lider af angst og kan ikke rigtig klare store forsamlinger eller at sidde indespærret i et fly i mange timer. Så det går ikke at holde store fester eller tage ud på de helt store eventyr. Så jeg har faktisk set på en luksus autocamper, da det kunne være en mulighed for bare at komme rundt i Danmark og Europa, når man kan rejse igen. Men lige nu og her vil vi hjælpe vores sammenbragte børn og børnebørn”, siger den nyslåede mangemillionær.

Nej-tak til Rolls Royce

Han overvejer også en ny bil til både ham og konen.

”Jeg kunne da godt tænke mig at købe en Rolls Royce eller en Jaguar. Men for det første kan sådan nogle biler ikke stå i fred. Og for det andet er det nok at skilte lige lovlig meget med, at vi har vundet. Vi vil jo gerne beholde en vis anonymitet. Men det er godt nok svært ikke at råbe det ud til alle, man kender.

Er der noget den nybagte millionær dog ikke gider at bruge penge på, er det de strafrenter, som mange banker har indført, hvis man har en formue på over 250.000 kr.

”Om jeg så skal have en konto i flere hundrede banker, så gør jeg det. Jeg nægter simpelthen at betale for at have pengene stående i banken,” siger han.

Hvis du vandt….

Hvad ville du gøre, hvis du vandt 26 millioner kroner? Fortæl om det på Faglige Seniorers Facebook-side – KLIK

https://www.facebook.com/fagligsenior/posts/3320553611326227

 

Først publiceret: 25. september 2020
Artiklen er sidst opdateret 14. maj 2021 kl. 14:15

Se, hvad vi ellers skriver om:

og