Lottomillionær på 83 år forærer kæmpebeløb væk

83-årig vandt tidligere på året 15 millioner i lotto. Nu har han doneret 1.000.000 kroner til et godt formål.

I januar måned vandt en 83-årig mand fra København 15 millioner kroner i Lotto.

Nu har han foræret en million kroner til et godt formål. Han har nemlig altid haft i tankerne, at hvis han nogensinde kom til penge, så var det Læger uden Grænser, der skulle have “en skilling”.

“Det er ganske enkelt. Det arbejde, de udfører, er så vigtigt og så modigt. Det sker desuden under nogle arbejdsbetingelser, som er fuldstændig horrible. Ingen andre brancher har ansatte, som på samme vis sætter deres eget liv på spil for andre. Det har altid imponeret mig. Derfor skulle de have et beløb, der kan mærkes og gøre gavn, siger han.

En strøm af taknemmelighed

De mange penge til Læger Uden Grænser falder på et tørt sted.

“Det betyder rigtig meget for os  at få en så stor en donation. Det sker bestemt ikke hver dag, og når det gør, så spreder det en strøm af taknemmelighed. For det viser en stor tiltro til vores arbejde, og det viser de mennesker, vi hjælper, at de ikke er glemt”, siger Kristina Boldt, fundraisingdirektør.

God timing

I øjeblikket har Læger uden Grænser ekstra brug for donationer, så timingen for den gavmilde Lotto millionær kunne ikke være bedre, oplyser Kristina Boldt.

“Denne donation kommer på et afgørende tidspunkt. Lige nu oplever vi et ekstraordinært stort behov for Læger uden Grænsers indsats over hele verden og dermed også et ekstra behov for økonomisk støtte. Vores læger, sygeplejersker og andet medicinsk personale spiller en vigtig rolle i at bekæmpe COVID-19 i store dele af verden, mens vi samtidig fortsat skal vaccinere børn mod blandt andet mæslinger og meget, meget mere”, siger hun.

Måske mere fra millionæren

Selv om den 83-årige lottomillionær har ladet en million kroner fra den store gevinst tilflyde Læger Uden Grænser siger han, at det måske ikke er det sidste, organisationen har hørt fra ham.

Lige nu er det Yemen, der har hårdt brug for hjælp. Her arbejder Læger Uden Grænser under meget vanskelige forhold for at give lægehjælp.

Hvad ville du gøre, hvis du vandt?

Ville du også forære nogle af pengene væk, hvis du vandt 15 millioner kroner i Lotto? Og hvem ville du donere penge til? Fortæl om det på Faglige Seniorers Facebook-side.

https://www.facebook.com/fagligsenior/posts/3251786074869648

 

Først publiceret: 4. september 2020
Artiklen er sidst opdateret 14. maj 2021 kl. 14:17

Se, hvad vi ellers skriver om:

og