Se hvor du kan få store rabatter

Brug dit PlusKort i efteråret og få store rabatter. Masser af oplevelser i efterårsferien. Se her - og vær med i konkurrence om bogpræmie.

Efteråret byder på en masse spændende rabatter med PlusKortet, som kan bruges på spændende og sjove oplevelser for både seniorer og børnebørn, skønne rejsemål til sydens sol, boligfornyelse og meget mere.

Her har vi samlet nogle af de bedste rabatter.

Derudover bliver dette efterår også særligt spændende, da LO Plus har ændret navn til PlusKort. Selvom vi ændrer navn, har du stadig adgang til de mange kontante rabatter og fordele. Læs mere om PlusKort på pluskort.dk.

Oplev Halloween i Tivoli

Gå på opdagelse blandt hyggelige spøgelser, edderkopper, fugleskræmsler og flere end 20.000 græskar, som i år danner rammen om Tivolis stemningsfyldte efterårssæson. Familiens mindste kan tilmed gå på skattejagt, se Rasmus Klump lave Halloween-sjov og meget mere. Med PlusKort kan du og familien gå på opdagelse i Tivoli med rabat – køb dine billetter her.

Tivoli Friheden – uhygge i efterårsferien

Sæt et stort kryds i kalenderen, og tag til Halloween i Tivoli Friheden fra den 12. – 20. oktober, når parken fyldes med monstre og tusindvis af edderkopper – ren (u)hygge for hele familien. Køb dine entrébilletter og turbånd her – og spar op til 37 %.

Tag til Skeletternes fest i BonBon-Land

Fra den 12. – 20. oktober og 26. -27. oktober kan du opleve både spænding og gys i BonBon-land. Temaet i år er ”Skeletternes fest”, inspireret af ”De Dødes Dag”, som er en meget stor højtid i Mexico. Med PlusKort kan du spare op til 30 % rabat på dine entrébilletter her.

Efterårsferien på Bakken

Se Bakken i efterårets gyldne farver – masser af underholdning, vilde forlystelser samt hyggelige restauranter, caféer og barer. Igen i år er der skræmmende oplevelser i vente, når verden ældste forlystelsespark holder Halloween. Spar 20 % på turbånd lige her.

Halloween i LEGOLAND®

Kom til uhyggeligt hyggelige dage i LEGOLAND® fra den 6. oktober til 3. november. Hele LEGOLAND® indtages af skræmmende væsner, som skaber uhygge i alle kroge. Besøg parken, som bliver pyntet flot op med sjove LEGO® Halloween-detaljer og tusindvis af græskar. Med PlusKort kan du denne Halloween købe billetter til kun 229 kr. pr. stk. her.

Nyd varmen i efteråret

Tag på en rigtig god ferie med Primo Tours. Bestiller du mindst 60 dage før afrejse, sparer du 5% på rejsens grundpris, og får tilmed gratis parkering i Billund Lufthavn under hele din rejse. Bestiller du mindre end 60 dage før afrejse, sparer du 2 % på rejsens grundpris. Find din favorit destination her.

Rejs til sydens sol

Få 5 % rabat på rejser til sydens sol og varme med Detur. Find den ferie, der passer jer – uanset om I ønsker en ferielejlighed med frihed eller et All Inclusive-hotel. Pak badetøjet, og flyv direkte fra København, Billund eller Aalborg til solrige rejsemål. Ferien starter her.

Brug efteråret på at friske boligen op

Hos Flügger farver får du 10 % rabat på alt fra træbeskyttelse til maling, tapet og pensler. I hver butik står faguddannet personale klar til at vejlede dig. Så er du sikker på, at du kommer godt i gang med dine maleprojekter i efteråret. Dit malerprojekt starter her.

Dansk kvalitet med rabat

Med PlusKort får du rabat hos DESIGNA. Du opnår 15 % på køkken, bad og bryggers samt hele 50 % på individuelle skydedørsløsninger og inventar. Kig forbi en af DESIGNAs 35 butikker, og få dine boligdrømme opfyldt. Læs mere på her.

Kan sne afsløre, om taget er isoleret godt nok?

https://youtu.be/t_nVVrdc8kg

Hvorfor er det vigtigt, at taget på min bolig er godt isoleret?

Et godt isoleret loft og et tæt tag kan hjælpe dig med at sørge for, at du ikke betaler for varme, du ikke drager nytte af.

Når luften i din bolig bliver varmet op, bliver der længere imellem molekylerne, og det gør luften så let, at den stiger til vejrs. Jo bedre dit tag er isoleret, jo mindre siver varmen ud af boligen.

Efterisolering af loft eller tag er en af de energirenoveringer, der bedst kan betale sig.

Hvordan finder jeg ud af, om taget er ordentligt isoleret?

Om vinteren kan du ved hjælp af sne på taget finde ud af, om dit tag er isoleret godt nok. Hvis der på dit snedækkede tag er områder, hvor sneen er smeltet, kan det skyldes, at varmen fra huset går op igennem taget, fordi isoleringen på taget altså ikke er god nok (se videoen i toppen af artiklen).

Metoden virker kun, hvis temperaturen er omkring 0 grader. Er den minus 10 grader, vil der være sne på taget, også selv om det er dårligt isoleret. Ved relativt ekstreme kuldegrader er sneen ikke i stand til at smelte alene på baggrund af varmeforskellen mellem inde og ude.

Er din bolig ikke isoleret i tagfladen, men på loftet, kan du holde øje med, om sneen på dit tag smelter hurtigere end sneen på dine naboers tage. Er det tilfældet, kan det være et symbol på manglende eller dårligt udført loftsisolering.

Manglende sne på taget kan også skyldes, at solen står lige på, eller at sneen er blæst væk. Men der vil normalt være problemer med manglende isolering, hvis sneen bliver ved med at smelte samme sted.

Hvis der kun mangler sne nederst på taget, kan det være et tegn på, at skunken eller varmerørene ikke er isoleret godt nok.

Er et tag dækket helt med sne altid tegn på god isolering?

Selv om der er sne alle steder på taget, kan du ikke altid regne med, at det er, fordi dit loft er isoleret godt nok.

Hvis du har en uudnyttet tagetage, vil loftsrummet nemlig være koldt, og så vil der formentlig være sne over hele taget.

Hvordan kan du ellers finde ud af, om taget er isoleret godt nok?

Tjek isoleringslagets tykkelse i tagkonstruktionen. Det skal gerne være minimum 300 mm og helst 400 mm, hvilket stemmer overens med de krav, Bygningsreglementet stiller til taget i forbindelse med en ny tilbygning eller ved renovering af et eksisterende tag.

Supplér med ekstra isolering, hvis isoleringslaget er mindre end 300 mm, og pladsen er til det. Isolerer du med mineraluld, er det samtidig vigtigt, at du etablerer en tæt dampspærre, hvis der ikke er en i forvejen.

Hvad kan være årsag til dårlig isolering?

Hvis der er områder på taget, hvor sneen er smeltet om vinteren, kan det bl.a. skyldes, at husets tagisolering ikke er tyk nok, eller den er sunket sammen.

Ineffektiv isolering kan også skyldes dårligt udført isoleringsarbejde med fejl og mangler. Er sneen for eksempel kun smeltet tæt omkring et tagvindue, kan det skyldes, at der ikke er blevet isoleret eller tætnet helt ud til vinduets ramme.

Hvad gør du, hvis dit tag er dårligt isoleret?

Ønsker du ikke selv at efterisolere dit tag, kan du tage billeder af de steder på taget, hvor sneen er smeltet, og vise dem til en autoriseret isolatør eller energivejleder.

Under alle omstændigheder er det en god idé at kontakte fagfolk, da efterisoleringsindsatsen begynder med en grundig gennemgang af boligens dampspærre og tagets ventilationsforhold. Måske er der behov for at installere en ny dampspærre, hvis der for eksempel er huller eller revner i den gamle.

Bolius - få gratis råd om din bolig

SeniorNews samarbejder med Videncentret Bolius, der er en uvildig nonprofitorganisation, der har til formål gøre danskerne klogere på deres bolig.

Videncentret Bolius sælger ikke produkter eller tjenester, men formidler gratis rådgivning og inspiration om alt fra vedligeholdelse af hus og have til energirenovering, økonomi og godt naboskab.

Foreningen Realdania ejer Videncentret Bolius, og hvert år får over en million brugere hjælp, råd og inspiration.

Fortæl om dine efterårsplaner

Holder du efterårsferie? Og hvad skal lave? Fortæl om det og kom gerne med gode tip og råd til gode oplevelser, spændende steder eller billige aktiviteter. Deltag her på Faglige Seniorers Facebook-side.

Alle der bidrager, deltager samtidig i konkurrencen om en spændende boggave.  Vi trækker en vinder mandag 21. oktober.

https://www.facebook.com/fagligsenior/posts/2451718478209749?__xts__[0]=68.ARCbPe6u6TxjT0SC4J_QataRz-8_HpNIXDDYQ-sP4mCAaCRl7PpL2RXF5xrQccpgP7R0QzjYLkMPBeBQegUKT2T4I7OjZhvne_KPrtvoB2Fpof4RlvdTKAbLcaParFMz5yf7S2DpyDKyFyxhVRj2b5K0itW6AYyF5vAMV-r951a2t6plhgB4xHrDW36Jqfby4evJhlLUL3SMeAQsf9OWMewKpcoZdRcTJboB2VraQnUoBFTT9G-dYbAo4bMOmStmYh90WGuL1-_AAoymJoadVNTmp8ZSXuThv_6uWh9gikC5Vp0j-fxfUzZ5hrggLiCBRmUy&__tn__=-R-R-R

 

Først publiceret: 4. oktober 2019
Artiklen er sidst opdateret 7. maj 2021 kl. 14:22

Se, hvad vi ellers skriver om: