Sådan tjener du penge på dit gamle ragelse

Anitas forældre ville smide en masse ting ud, men Anita sorterede det hele og satte meget til salg. Se hvor meget de tjente.

Selvstændig gældsrådgiver Anita Bjørkquist Christiansen fra ABC Økonomi rådgiver danskere, som har mistet overblikket over deres økonomi, men hun er også ekspert i at se muligheder for at tjene lidt ekstra.

Anitas forældre ved, at de i løbet af få år skal flytte fra deres 180 kvadratmeter store hus, fordi hus og have er blevet en for stor opgave for dem. Med så god plads, har der i løbet af årene samlet sig en masse ting i huset, der ikke bliver plads til i deres kommende bolig: et tre-værelses rækkehus.

Er blevet en fast del af familiebesøg

”Hold nu op, de har samlet mange ting! Ting de bare troede, de skulle smide ud,” fortæller Anita.

”Men så gik jeg i gang med at se det hele igennem. Det er selvfølgeligt nemmere at smide ud, men meget var alt for godt til at lande på genbrugspladsen.”

Huset rummer mange ting, så alt er ikke blevet gennemgået på én gang.

”Når jeg besøger mine forældre, så tager jeg min niece og hendes mand på ”tur d´ garage”; altså en rundtur i garagen for at se, hvad vi nu kan sætte til salg,” fortæller Anita.

”For de kan ikke tage det hele med, og ja – de har jo heller ikke brug for det hele. Tænk, at de havde gemt på min gamle kælk i alle de år.”

Det hele kan sælges: Gammel kælk, urtepotter og grene fra haven

Kælk: 75 kroner

Urtepotter og underskåle: 500 kroner

Grene fra troldhassel: 3.500 kroner

Her er lidt af det Anita har solgt for sine forældre:

  • En samling urtepotter og så en samling terrakottapotter med underskåle: 500 kroner.
  • Grene fra deres troldhassel: Omkring 3.500 kroner over de sidste tre år.
  • Et skab de havde arvet fra naboen: 700 kroner.
  • En masse plakattryk som Anitas far har lavet som trykkeriarbejde i sine unge dage: Cirka 2.500 kroner.
  • Ruller af glasvæv: 1.350 kroner.
  • Anitas gamle trækælk fra hun var barn: 75 kroner

Altsammen var noget, som Anitas forældre troede de bare skulle køre på genbrugsstationen.

Noget blev solgt på Facebook og andet på dba.dk (Den Blå Avis).

Giver råd til at få klippet hæk

”Min forældre kan ikke selv finde ud af at få tingene afsat, men det kan jeg. Og det glæder mig og ikke mindst dem, at sende deres ting videre, og ja få lidt penge i hånden,” forklarer Anita.

Den ekstra indtægt betyder, at Anitas forældre har fået råd til at betale sig fra at få klippet deres hæk.

Selvstændig gældsrådgiver Anita Bjørkquist Christiansen fra ABC Økonomi.

LÆS OGSÅ

Hvad skal du (ikke) tage med, når du flytter til en mindre bolig?

Vil du tjene penge på din hobby?  Sådan er reglerne som efterlønner og pensionist

Har du gæld? Få 3 gratis råd fra gældsrådgiveren

 

Margrethe deltog ikke i nevøs bryllup

Selv om dronning Margrethe har et meget tæt forhold til sine to søstre, eks-dronning Anne-Marie af Grækenland og prinsesse Benedikte, så deltog hver hun eller nogen fra den danske kongefamilie i prins Philippos og prinsesse Ninas romantiske kirkebryllup forleden i Athen.

Det er eks-dronning Anne-Marie og eks-kong Konstantins yngste søn, 35-årige prins Philippos, der bor i New York og arbejder med finansrådgivning, som allerede i december sidste år giftede sig ved en borgerlig ceremoni i Schweiz med sin forlovede, Nina Flohr; en ceremoni, hvor kun brudeparrets to fædre deltog på grund af corona-restriktioner.

Velhavende brud

Prins Philippos' hustru, Nina Natassja Flohr, 34, er datter af den velhavende forretningsmand og milliardær, Thomas Flohr, og designeren Katharina Flohr, der har et smykke- og kunstfirma i London.

Så ligesom sin storebror, Anne-Marie og Konstantins ældste søn, eks-kronprins Pavlos af Grækenland, har prins Philippos også giftede sig med en yderst velhavende milliardær-datter. Eks-kronprins Pavlos er gift med prinsesse Marie-Chantal, der er datter af en af verdens rigeste mænd, Robert Warren Miller.

Bryllupsfestlighederne for prins Phihlippos og prinsesse Nina i Athen strakte sig over tre dage, og selve kirkebrylluppet fandt sted i Athens græsk-ortodokse domkirke, Mitropolis, hvor også eks-dronning Anne-Marie og eks-kong Konstantin selv blev gift september 1964.

Prinsesse Benedikte deltog

Selv om den danske kongefamilie ikke deltog i festlighederne, så deltog  prinsens anden moster, nemlig prinsesse Benedikte samt hendes ældste datter, prinsesse Alexandra og hendes nye mand, danske grev Michael fra Egeskov Slot, i brylluppet.

Der var deltagelse fra flere kongehuset overalt i Europa, selv om Grækenland ikke har haft monarki i snart 50 år. Fra England deltog prins Andrews to døtre, prinsesse Eugenie og hendes mand, samt den nybagte mor, prinsesse Beatrice, og hendes mand. Formentlig var babyen også med til Athen, for det er kun fem uger siden prinsesse Beatrice fødte datteren Sienna.

Først publiceret: 30. september 2019
Artiklen er sidst opdateret 14. maj 2021 kl. 14:24

Se, hvad vi ellers skriver om:

og