Pas på: Husk beviser hvis du falder på isglat fortov

Netop nu kan det være ekstra farligt at bevæge sig som senior på isglatte fortove. Falder du, så husk at fotografere stedet med din mobil. Det er nemlig huseejerens pligt, at der er ryddet.

Det kan være farligt som senior at bevæge sig ud i årets første forårsmåned. For sneen vælter ned flere steder i landet, og fortove kan være isglatte og farlige.

Er uheldet ude og du falder på fortovet, så er husk at fotografere stedet med din mobiltelefon.

“På den måde kan du bevise, at dit fald skyldes mangelfuld snerydning, grusning eller saltning, hvis du ønsker at søge erstatning. Det er nemlig husejernes ansvar, at fortovet ikke er isglat,” lyder rådet fra Alka på forsikringsselskabets hjemmeside.

Som udgangspunkt er husejeren ansvarlig, hvis fortovet ikke er gruset, saltet, ryddet for sne mellem kl. 7 og 22, og det er årsagen til, at personer falder og kommer til skade.

Husejerens ansvar beror altid på en konkret vurdering af forholdene på skadetidspunktet. Hvis der måtte opstå tvivl om vejret på skadetidspunktet, kan DMI hjælpe, oplyser Alka.

5 gode tip, hvis du er faldet

  • Kontakt straks husejeren, der ikke har holdt sit fortov sne- og isfrit og få skaden anmeldt til dennes husejeransvarsforsikring.
  • Husk at fotografere stedet med din mobil, hvis din skade ikke gør det umuligt. I så fald så prøv at få hjælp til fotografering af andre. For du skal bevise, at dit fald skyldes mangelfuld snerydning, grusning eller saltning, hvis du skal have erstatning.
  • Få navne og kontaktdata på eventuelle vidner. De kan vise sig nyttige, hvis din forsikring skal dække din faldskade.
  • Anmeld skaden til din egen ulykkesforsikring straks, når du har været hos lægen.

Først publiceret: 2. marts 2018
Artiklen er sidst opdateret 7. maj 2021 kl. 14:36