5 ydelser du har ret til som pensionist og som er let at huske

Snyd ikke dig selv for ydelser og tillæg, du har ret til som folkepensionist. Her får du det store forkromede overblik.

Indrømmet. Der er ingen lette genveje, hvis du vil sætte dig ind i alle regler og love, tilskud og ydelser, der findes for dig som senior på folkepension. Alligevel kan det være nyttigt at skabe sig et overblik, så du i hovedtræk ved, hvad du har ret til. Og ikke snyder dig selv.

Sammen med Faglige Seniorers socialrådgiver Lisbet Graff Larsen får du her overskrifterne på 5 ydelser og tillæg, du har ret til.

Vil du ned i detaljen, kan du læse videre i Faglige Seniorers Seniorhåndbog. Du kan klikke på linket nederst i oversigten.

Doktor Porsche holder hjulene i gang

1: Boligydelse

Er afhængig af boligens størrelse, husstandens størrelse, husstandsindkomsten. Relativ høj formuegrænse. Søges digitalt hos via borger.dk.

Bliv klogere på boligydelse

2: Varmetillæg

Her benyttes den personlige tillægsprocent, så selvom du har meget høj varmeudgift, kan en lav eller ingen tillægsprocent betyde, at der ikke kan udbetales varmetillæg. Ingen formuegrænse. Søges digitalt via borger.dk

Bliv klogere på varmetillæg

3: Helbredstillæg

Her benyttes ligeledes den personlige tillægsprocent, når der skal beregnes, hvor stort et tilskud, du som pensionist kan få til tandbehandling, medicin, fodpleje, briller m.v. Formuegrænse på 91.900 kroner. Søges digitalt på borger.dk

Bliv klogere på helbredstillæg

4: Ældrecheck

Igen afhængigt af den personlige tillægsprocent. Er du som pensionist berettiget til at modtage ældrecheck,  kommer beløbet automatisk til udbetaling med januarpensionen. Formuegrænse på 91.900 kroner i 2021.

Bliv klogere på ældrechecken

5: Nedsat licens

Også afhængigt af den personlige tillægsprocent.

Bliv klogere på nedsat licens

Du kan læse mere om økonomi på folkepension, de enkelte tillæg og ydelser i Seniorhåndbogen.

Du kan beregne din personlige tillægsprocent i Seniorhåndbogens beregner

 

Først publiceret: 22. februar 2018
Artiklen er sidst opdateret 14. maj 2021 kl. 14:47

Se, hvad vi ellers skriver om:

og