Kongen udfordres til straffespark og scorer på sommertogt

Kongeparret besøger Assens i forbindelse med årets sommertogt. Kongen hilste på det lokale fodboldhold.

En modig målmand på fodboldholdet Assens FC Optimus udfordrede kong Frederik til at sparke et straffespark.

Kongen, der besøgte holdet i forbindelse med kongeparrets sommertogt, tog imod udfordringen og sparkede bolden i kassen.

Efter kongemålet fortalte kongen holdets spillere, der består af 28 elever med særlige behov, at han synes Lionel Messi er bedre end Cristiano Ronaldo, skriver TV 2 Fyn.

Kongeparret har onsdag lagt til kaj i Assens på Fyn med kongeskibet “Dannebrog” i forbindelse med parrets første sommertogt som konge og dronning.

Det er tredje stop på dette års sommertogt, der begyndte mandag på Bornholm.

Da kong Frederik og dronning Mary gik på land på Assens Havn, blev kongen taget imod af et velkendt ansigt på kajen.

En hilselinje bestående af lokale fra det officielle Assens havde stillet sig klar til at tage imod kongeparret.

Her stod blandt andre biskoppen over Fyens Stift, Mads Davidsen, i sin bispekåbe.

Kongen og biskoppen mødtes sidste år i forbindelse med Mads Davidsens bispevielse, som kong Frederik – dengang som kronprins – deltog i. Det skriver Billed-Bladet.

TV 2 Fyn skrev tidligere onsdag, at menneskemængden var tæt på havnen i Assens. Dronning Mary og kong Frederik tog sig god tid til at hilse på de fremmødte.

Da kongeparret indledte årets sommertogt på Bornholm, endte programmet allerede fra start med at skride lidt, da de kongelige også her tog sig god tid til at give hånd til de fremmødte.

Efter de havde fået hilst på de lokale, gjorde parret et hurtigt visit på “Dannebrog”, før begge igen gik ud til folkemængden og ned til kareten, der kørte gennem Assens’ gader.

På Bornholm kørte parret også gennem gaderne i karet. Det var dog af praktiske årsager ikke muligt på Ærø, som var andet stop på dette års sommertogt.

Derfor blev kareten fragtet fra Bornholm til Assens, så den kunne stå klar til onsdagens tur.

Imens kong Frederik spillede bold med Assens FC Optimus, fik dronning Mary lejlighed til at besøge lektiecaféen på Peter Willemoesskolen, hvor der går 200 elever fra 13 forskellige nationer.

Turen til Assens er en del af kong Frederik og dronning Marys første sommertogt som kongepar. Togtet strækker sig over fire dage og begyndte på Bornholm og slutter i Vejle torsdag.

Sommertogtet om bord på “Dannebrog” rundt i Danmark er en mangeårig tradition, der går tilbage til Christian IX’s tid.

/ritzau/

Først publiceret: 21. august 2024
Artiklen er sidst opdateret 21. august 2024 kl. 14:48