Delfin dræber marsvin i Lillebælt

En legesyg delfin har søgt logi i Lillebælt, og det går hårdt ud over de lokale marsvin, fortæller øjenvidne.

En delfin har bosat sig i Lillebælt. Flere vidner har de seneste uger kunnet berette om, hvordan det legesyge havdyr har leget med enten bøjer eller både.

Men nu er der kommet en mindre hyggelig udvikling til historien. Det skriver Fyens Stiftstidende torsdag.

Den legesyge delfin har nemlig skiftet bøjer og både ud med de marsvin, der også holder til i farvandet.

Steen Heide, der er skibsfører ved M/S Sabine, der er en af turbådene i området, som tilbyder hvalsafari, fortæller til Fyens Stiftstidende, at han flere gange har været vidne til episoderne.

Han har sammen med andre turbåde i Lillebælt forsøgt at redde flere marsvin, der kommer i karambolage med den større delfin.

– Når vi smider en stor, rød jordbærbøje ud efter bådene og trækker dem i en snor på 10-15 meter, så begynder delfinen at jage den i stedet for. Så får marsvinene en chance for at slippe væk, forklarer han til Fyens Stiftstidende.

Ligesom at delfinen leger med bøjen, så leger den også med marsvinene, siger han.

Den svømmer ind under marsvinene, og så kaster den rundt med dem. Når den kaster med dem, og de falder ned i vandoverfladen, så knækker de ribbenene, punkterer lungerne, og så dør de, siger skibsføreren til Fyens Stiftstidende.

I Middelfart Kommune er man bekendt med delfinen, men umiddelbart planlægges det ikke at lave nogle indgreb imod den.

– Det er naturens gang, og den gør sin ting.

– Det er ærgerligt, at det kommer til at gå ud over marsvinene, men vi har ikke i sinde at regulere hverken marsvin eller delfin, siger Jens Christian Rasmussen fra Natur- og Miljøafdelingen i Middelfart Kommune til Ritzau.

Han forklarer dyrets tilstedeværelse i Lillebælt som et tegn på klimaforandringer. Ifølge ham kan delfinens adfærd over for marsvinene skyldes grov leg, eller at den ser marsvinene som konkurrenter i forbindelse med jagt.

Jens Christian Rasmussen er på nuværende tidspunkt ikke sikker på, om der blot er tale om en enkelt delfin, eller om der er flere artsfæller i Lillebælt.

/ritzau/

Først publiceret: 18. august 2024
Artiklen er sidst opdateret 18. august 2024 kl. 16:27