Fælde i ny rejsekort-app: Den giver ingen pensionistrabat

Selskabet bag rejsekort har lanceret en app, før den er færdigudviklet, og derfor skal mange seniorer vente med at bruge den. Se hvad du kan gøre i stedet, så du får rabatten.

Bruger du rejsekortets app, går du glip af pensionistrabatten på 30 procent. I stedet skal du bruge DSB's app, lyder rådet.

I maj i år steg pensionistrabatten på rejsekort fra 25 til 30 procent flere steder i landet.

Næsten samtidig tilbød selskabet bag rejsekort en ny app, som kan bruges til at tjekke ind og ud i stedet for at anvende plastikkort.

Men den ny app fra rejsekort er lanceret med en alvorlig mangel: Den kan foreløbig ikke give pensionistrabat.

Dermed bliver turene meget dyrere. Brugerne af rejsekortappen går nogle steder i landet glip af eksempelvis 30 procent rabat.

Så meget koster det ekstra

Et eksempel viser, hvor dyrt det kan være at benytte den nye app fra rejsekort. To 69-årige rejste den samme strækning på samme tid med samme metro i København.

Den ene benyttede rejsekort-appen og skulle betale 22,25 kroner. Den anden benyttede rejsekort-plastikkortet og slap med 15,58 kroner.

Ekstraprisen er altså på knap 7 kroner for en kort tur med metroen. En forskel på 30 procent.

Det er ikke kun folkepensionister, der i øjeblikket bliver snydt for rabat, hvis de benytter rejsekortappen. Det samme gælder for kunder, der modtager førtidspension, tidlig pension og seniorpension

Rejsekort-selskabet fortæller, at udviklerne regner med, at +67-årige kan få rabat via appen på et senere tidspunkt i løbet af i år. Men det kan endnu ikke siges, hvornår det præcist indføres.

Hen i 2025 vil de andre grupper også kunne få rabat i appen.

Selskabet oplyser, at den på en række måder har forsøgt at informere om, at rejsekortappen indtil videre ikke kan give pensionistrabat. Men virksomheden er klar over, at der kan være kunder, som ikke er opmærksomme på det.

Brug DSB-app i stedet

DSB har i flere år haft en app, og den er for nylig blevet moderniseret. Den kan nu også bruges til at tjekke ind og tjekke ud på rejsekort.

Men i modsætning til appen fra rejsekort-selskabet, så giver DSB-appen allerede nu pensionistrabat. Derfor kan den være bedre at bruge.

Et tjek viser, at to 69-årige betaler nøjagtig samme pris for samme tur på samme tidspunkt i samme metro i København. Den ene brugte plasticrejsekortet og den anden DSB-appen.

Tjek ind med DSB-app – se her

Plastik dur stadig

Det er også stadig muligt at benytte det hidtidige plasticrejsekort. Men der er en række fordele ved de to apps.

Blandt andet skal man ikke indbetale et beløb på forhånd. Selskaberne trækker penge efter de enkelte rejser eller samler sammen for eksempelvis et døgn og trækker så via betalingskort eller MobilePay.

De to apps minder også brugerne om det, hvis de glemmer at tjekke ud efter en rejse. Det har hidtil været et irritationsmoment for mange og har også kunnet koste.

Først publiceret: 3. juli 2024
Artiklen er sidst opdateret 3. juli 2024 kl. 10:54

Se, hvad vi ellers skriver om:

og