Ups: Disse emojier misforstås oftest

Der er visse emojier, der nemt kan misforstås - især når der kommer geografiske og kulturelle forskelle oven i hatten. Bliv klogere på, hvilke emojier, der let kan misforstås i den store, vide verden.

Er du glad for at bruge emojier, når du sender tekstbeskeder? Hvis ja, er du langt fra den eneste.

Faktisk bliver der brugt omkring 6 milliarder emojier hver dag, når mennesker kommunikerer med hinanden på kryds og tværs af landegrænser. De er altså kommet for at blive.

Men du skal passe på med, hvilken emoji du sender i hvilken retning, for de kan have forskellige betydninger alt efter, hvor i verden modtageren befinder sig.

Her får du en oversigt over de mest misforståede emojier i verden.

Top 10: Emojier med flere forskellige betydninger

1. 🙂 Let smilende ansigt: Selvfølgelig kan dette humørikon, det smilende ansigt, ikke fornærme nogen, vel? Jo, det kan så. Mens det i mange lande, inklusiv Danmark, viser lykke, er det overhovedet ikke tilfældet i Kina, hvor det lille, gule ansigt symboliserer foragt eller mistillid over for modtageren.

2. 👍 Tommelfinger op: I Danmark er vi mere end glade for at modtage en tommel op som et tegn på veludført arbejde eller enighed fra en anden. Hvis du taler med nogen fra Iran, Irak, Afghanistan eller Nigeria, bør du bestemt undlade denne emoji. At give nogen en tommel op anses for at være en stor fornærmelse i disse lande.

3. 👏 Klappende hænder: Når vi bruger klappende hænder-emojien herhjemme og sikkert også i mange andre vestlige lande, giver vi typisk nogen ros for et veludført arbejde. I Kina bliver den kun brugt til at hentyde til sex, så der skal man nok lige holde igen, hvis ikke man vil misforstås.

4. 🤞 Krydsede fingre: Når vi sender denne emoji, der viser pegefingeren krydset over langfingeren, er det som regel for at ønske nogen held og lykke til for eksempel en jobsamtale eller en anden stor begivenhed. Men bevæger vi os mod Asien, er der tale om en hel anden sag. Her er de krydsede fingre nemlig et symbol for de kvindelige kønsorganer.

5. 💩 : Her i Danmark behøver denne emoji ingen forklaring. Den bruges både i bogstavelig forstand, men også til at udtrykke noget fjollet og skørt. I Japan er bæ-emojien lige så populær, men af en anden grund. At sende nogen den lille smilende bunke bæ svarer faktisk til at ønske modtageren held og lykke. Dette skyldes, at det japanske ord for afføring er “unko”, som indeholder “un”, et ord der lyder præcis som det japanske ord for held og lykke.

6. 🏥 Hospital: Den kræver måske et ekstra kig, når man modtager hospital-emojien, men den symboliserer som regel sundhedspleje. Hvis du er i Japan, skal du for guds skyld ikke bruge denne emoji, hvis nogen skal på hospitalet, da den vil blive tolket meget anderledes. Denne emoji bruges om såkaldte “love hotels” blandt japanerne. Her kan man leje værelser i timevis, og de besøgende har typisk et tvivlsomt ry.

7. 👌 OK: Vi kender alle håndbevægelsen for ‘OK’. Den bruges ofte i sms’er for at anerkende en besked og vise forståelse, uden at man behøver skulle skrive noget tilbage. I Japan betyder den rigdom eller mønter. Men hvis du bruger denne emoji i Brasilien, har det den modsatte effekt end i Danmark, for her fungerer den som et tegn på vrede eller utilfredshed. I Tyskland, Mellemøsten, Tyrkiet og Grækenland bruges den på en endnu grovere måde, da folk ofte sender denne emoji som et tegn for sex.

8. 👯‍♀️ Dansende kvinder: Et par kvinder i balletsko kan virke uskyldige nok. Den bruges ofte til at symbolisere dans eller en aften i byen, men i Asien har den en meget anderledes betydning. Disse to kvinder ses som sexarbejdere, måske på grund af dyre ørerne de bærer og forbindelsen til Playboy Bunnies. Hvis du beder en ven i Asien om at gå ud at danse med dig, skal du ikke sende denne emoji, da modtageren måske tror, at du foreslår en meget anderledes slags aften.

9. 🥐 Croissant: Indtil for et par år siden symboliserede croissant-emojien simpelthen den lækre kage. I Danmark er det fortsat blot det. Dog betyder brugen af denne emoji inden for EU faktisk modstand mod Brexit. Dette stammer fra dagen før Brexit-afstemningen, hvor over seks hundrede friskbagte croissanter blev transporteret fra Paris til Kings Cross Station og delt ud til pendlere i håb om, at enhver, der var i tvivl, ville blive påvirket til at stemme for at bevare EU-fællesskabet.

10. 🤘 Rock on: Emojien symboliserer ikke kun kærlighed til musikgenren, men bruges også til at vise en afslappet, positiv holdning over for noget. At sende denne til nogen i Cuba, Spanien, Brasilien eller Uruguay vil bestemt ikke efterlade læseren afslappet. Dette er et tegn på utroskab og kan misforstås for groft, hvis du sender den ved en fejl.

Først publiceret: 1. juli 2024
Artiklen er sidst opdateret 1. juli 2024 kl. 8:44

Se, hvad vi ellers skriver om:

og