Hornsleth tror på retsstaten igen efter fund af stjålet kunst

14 kunstværker, der 31. marts blev stjålet fra Kristian von Hornsleth, er blevet fundet i haveforening.

Kristian von Hornsleth havde egentlig mistet håbet om at se de kunstværker, han fik stjålet i et rambuktyveri i et showroom i København natten til 31. marts, igen.

Men tidligt onsdag morgen blev håbet genetableret. Her fik Hornsleth, mens han sad på en færge på vej til Folkemødet på Bornholm, et opkald fra politiet.

Flere af de kunstværker, der blev stjålet i rambuktyveriet, var tirsdag aften helt tilfældigt blevet fundet, i forbindelse med at politiet havde opsøgt en adresse i en haveforening i Københavns Sydhavnskvarter angående en anmeldelse om en stjålet cykel.

– Det er super fedt. Jeg er overrasket. Jeg havde ikke regnet med noget. Ved de andre tyverier, vi har haft, er der aldrig blevet fundet en skid. Min tro på retsstaten er geninstalleret. Det er da fantastisk, siger Kristian von Hornsleth til Ritzau.

Hornsleths assistent, Rune Meelsen, oplyser til Ritzau, at politiet tirsdag fandt 24 Hornsleth-kunstværker.

14 af dem stammer fra rambuktyveriet 31. marts og har en samlet værdi på omkring 300.000 kroner. De blev onsdag formiddag afhentet af Rune Meelsen på Station Bellahøj.

Ni af de resterende ti kunstværker, der blev fundet tirsdag, er stjålet i forbindelse med tyverier i 2023, mens der er tvivl om, hvorvidt et enkelt kunstværk tidligere er blevet solgt af Hornsleth til en kunde, fortæller Rune Meelsen.

Han oplyser, at der blev stjålet mellem 20 og 30 kunstværker i forbindelse med rambuktyveriet 31. marts til en samlet værdi af omkring 870.000 kroner.

Efter tirsdagens fund håber Kristian von Hornsleth, at han kan blive genforenet med de kunstværker, der stadig ikke er dukket op til overfladen.

– Jeg begynder forsigtigt at håbe, at det måske kan lykkes at finde resten, når de nu har kunnet finde det her. Jeg er klart mere håbefuld nu. Det er godt politiarbejde, siger Hornsleth.

To mænd blev tirsdag anholdt i forbindelse med, at politiet fandt de stjålne kunstværker. De er onsdag blevet varetægtsfængslet sigtet for groft hæleri.

Politi formoder ikke, at de to var involveret i rambuktyveriet. 3. juni lød det fra ordensmagten, at man mistænkte otte personer – syv mænd og en kvinde – for at stå bag.

/ritzau/

Først publiceret: 12. juni 2024
Artiklen er sidst opdateret 13. juni 2024 kl. 9:53