Se video: 60-årig kåret til Miss Universe

60-årige Alejandra Rodríguez bryder alle fordomme om alder: Vinder titlen som Miss Universe 2024.

Den 60-årige kvinde er jurist og journalist og bor i La Plata tæt på Buenos Aires. Foto: Marcos Gomez/AFP/Ritzau Scanpix.

For første gang nogensinde har en 60-årig vundet titlen som Miss Universe.

Det er den 60-årige Alejandra Rodríguez blev kronet i en konkurrence i Buenos Aires, og skal repræsentere byen i den argentinske konkurrence om at stille en kandidat ved verdensomspændende konkurrence.

Den 60-årige kvinde er jurist og journalist og bor i La Plata tæt på Buenos Aires.

Historisk triumf

Associated Press skriver, at Rodríguez’ triumf er et historisk øjeblik, da hun bliver den første kvinde på sin alder til at vinde en så prestigefyldt skønhedskonkurrence.

“Hendes strålende smil og yndefulde opførsel fangede både dommernes og publikums hjerter,” skriver pressebureauet.

“Jeg er meget glad for, at jeg kan repræsentere et nyt paradigme inden for skønhed, fordi vi er gået ind i en ny fase, hvor kvinder ikke kun er fysisk smukke, men værdisættet også har en betydning. Og jeg er den første fra den her generation,” siger hun til det argentinske medie Hola.

Skal først vinde nationale konkurrence

Ifølge videoer delt på X og Instagram skal Rodríguez med repræsentere Buenos Aires i den nationale udvælgelse til Miss Universe Argentina, som er planlagt til at finde sted i maj.

Hvis det lykkes, vil hun skulle bære den argentinske flag for at konkurrere mod andre kvinder fra hele verden i Miss Universe World-konkurrencen, som finder sted i Mexico 28. september.

Se video fra kåringen af den 60-årige Miss Universe

Først publiceret: 8. maj 2024
Artiklen er sidst opdateret 8. maj 2024 kl. 15:13

Se, hvad vi ellers skriver om: