Disse butikker dropper MobilePay

Det er blevet for dyrt, lyder forklaringen. Se, hvilke butikker det drejer sig om.

Det er ikke længere muligt at betale med MobilePay i en lang række butikker.

Hvis du er vant til at betale med MobilePay for dine indkøb, kan du blive nødt til at sadle om – i hvert fald hvis du handler i en lang række butikker, der har valgt at skrotte den populære app. 

Det drejer sig helt konkret om butikskæden Dagrofa, som står bag Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb. I det hele gælder det kædens mere end 530 butikker, skriver Finans

Derfor gør de det

Beslutningen om at fjerne MobilePay som betalingsløsning skyldes ikke kun, at det er overraskende få, der gør brug af appen; betalingerne via MobilePay udgør nemlig kun 1 procent af alle betalinger i de pågældende butikker. 

Det handler nemlig også om, at MobilePay har varslet en del ændringer efter sin fusion med norske Vipps, blandt andet stiger prisen for at bruge MobilePay. 

Før i tiden betalte de fleste erhvervskunder hos MobilePay et fast beløb på 75 øre per transaktion, men nu skal de betale 0,99 procent af stykprisen. 

Ikke de eneste

Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb er ikke de eneste butikker, hvor Mobilepay ikke længere vil være tilgængeligt. 

Løvbjerg har nemlig også oplyst, at dagligvarekæden fra den 12. marts ikke længere vil tage imod betalinger med MobilePay. De har 17 butikker rundt om i landet. 

Først publiceret: 4. marts 2024
Artiklen er sidst opdateret 4. marts 2024 kl. 11:01

Se, hvad vi ellers skriver om: