Partier kritiserer manglende invitation til ældreforhandlinger
DF og EL, der vægter ældrepolitikken højt, har ikke fået plads ved bordet i forhandlinger om ny reform.
Da der torsdag blev afholdt forhandlingsmøde om ældrereformen, var det uden Enhedslisten og Dansk Folkeparti ved bordet.
Det skyldes ikke, at de to partier ikke vil være med til at forhandle. Men ifølge Enhedslistens politiske ordfører, Pelle Dragsted, og Dansk Folkepartis ældreordfører, Pia Kjærsgaard, er de ikke blevet inviteret.
Det ser bevidst ud, mener Pelle Dragsted, mens Pia Kjærsgaard betegner forløbet som “absurd”.
Pelle Dragsted ser ellers flere positive takter i regeringens udspil på området, som Enhedslisten kan se sig selv i. Så partiet vil gerne drøfte mulighederne, siger han.
– Vi har været ovre til en-til-en-møde og har efterfølgende sagt, at vi glædede os til at indgå i forhandlingerne. Vi synes, det er ærgerligt (ikke at være blevet inviteret, red.), og det er betegnende, at to partier, der historisk har prioriteret ældreområdet højt – DF og Enhedslisten – er dem, der er lukket ude.
Pia Kjærsgaard fortæller, at hun ikke har været til første møde med ministeren, da hun ikke kunne komme. Efterfølgende har Kjærsgaard forsøgt at få arrangeret et nyt møde, fortæller hun.
Men hun har altså ikke fået invitation til forhandlingerne torsdag.
– Jeg vil have lov at sige, at det er stjernedumt at lukke Dansk Folkeparti ude. Det er det dummeste, jeg endnu har oplevet. Vi har en stærk profil på ældreområdet, og det er helt åndssvagt, siger Pia Kjærsgaard.
Dansk Folkeparti er kritisk over for det udspil, regeringen har lagt frem til en ny ældrereform. Men Pia Kjærsgaard har ikke på forhånd afvist at være med i en aftale.
– Man havde jo nok regnet med at komme ind i et større forløb. Og så kunne det da være, at man ikke kunne være med. Men vi fik end ikke muligheden. Det er det, der er så absurd.
Pelle Dragsted tilføjer, at situationen formentlig er en konsekvens af at have en flertalsregering.
– De kan jo i virkeligheden mase det igennem, som de har fremlagt. Men det er måske ikke det mest demokratiske.
Ritzau forsøger at få en kommentar fra ældreminister Mette Kierkgaard (M).
Først publiceret: 1. marts 2024
Artiklen er sidst opdateret 1. marts 2024 kl. 9:34