Hvilket sygehus skal du vælge? Få hjælp her

På eSundhed kan du sammenligne oplysninger om kvalitet og service på landets sygehuse. Se guide til, hvordan du gør.

Find information om for eksempel ventetider og patienttilfredshed,
der kan hjælpe dig med at vælge, hvor du vil undersøges eller behandles.

Skal du opereres for grå stær, have en ny hofte eller noget helt tredje, vil du naturligvis gerne komme på et sygehus, hvor kvalitet og service er i orden. 

Men hvordan finder man overhovedet ud af det? Jo, der er faktisk en hjemmeside – eSundhed.dk – hvor du kan sammenligne oplysninger om kvalitet og service på landets sygehuse.

På denne måde kan du for en række behandlinger se, hvordan sygehusene placerer sig i forhold til hinanden og landsgennemsnittet. Informationer som kan hjælpe dig, når du skal vælge sygehus.

Sådan gør du

1. Når du går ind på eSundhed.dk, skal du trykke på den grønne knap Start søgning

2. Herefter skal du skrive din undersøgelse eller behandling og vælge én af de foreslåede muligheder.

3. Når du har valgt en af de foreslåede muligheder, skal du herefter vælge Frit sygehusvalg eller udvidet frit sygehusval. Det vil fremgå af dit indkaldelsesbrev, om du har ret til at benytte det udvidede frie sygehusvalg. 

4. Dernæst kan du afgrænse din søgning ved at klikke på én eller flere regioner. Du kan også indtaste dit postnummer, hvis du vil få vist afstanden til sygehusene.

5. Nu vil du få vist en oversigt over sygehuse i det område, du har valgt i forhold til den behandling, du skal have. Her kan du både se ventetid til undersøgelse, ventetid til behandling, overordnet patienttilfredshed og tilfredshed med personalet.

Først publiceret: 13. februar 2024
Artiklen er sidst opdateret 13. februar 2024 kl. 9:02

Se, hvad vi ellers skriver om:

og